Wat we doen

Wij spoelen automaten en stuurhuizen.

Door middel van professionele apparatuur en hoogwaardige olie, spoelen wij in ongeveer 30 tot 90 minuten uw automaatbak en of stuurhuis. Ook vervangen wij indien mogelijk de Filter.

Wanneer dit preventief gebeurd (afhankelijk van de olie tussen de 60.000 en 90.000 kilometer.) Wordt de kans aanzienlijk kleiner dat er problemen met de techniek ontstaan.

Maar ook wanneer er al problemen zoals slecht schakelen, bonken, slippen, schommelend toerental, verhoogd brandstofverbruik en het disfunctioneren van de kick-down optreden kan een spoeling deze soms wegnemen voor de fractie van de kosten van een revisie.

Maar de dealer zegt dat dit niet nodig is!

Een automatische versnellingsbak waarvan de olie nooit ververst hoeft te worden? Sommige dealers zeggen dat dat inderdaad zo is.

Maar het feit wil dat juist door vervuiling van de automaatolie (o.a. door slijtage) oliekanalen verstopt raken en de lamellen vervuilen. Dit kan uiteindelijk tot gevolg hebben dat de automaatbak vernieuwd, gereviseerd of anderszins reparaties behoeft met als gevolg een rekening van duizenden euro’s. Zelfs bij lagere kilometerstanden kan dit al voorkomen. Om deze reden is het belangrijk om uw automaat eens in de zoveel tijd professioneel te laten spoelen en reinigen.

Waarom zou een dealer dit dan toch zeggen? Misschien omdat zij liever de automaat inclusief olie vervangen?

Wat zegt de olie-fabrikant en de automaatbak-fabrikant?

Oliefabrikanten, zelfs van de beste merken, geven als maximale vervangingstermijn voor hun longlife automaatolie 90.000km aan. Dit omdat de additieven in de Olie dan uitgewerkt zijn en er door de vervuiling en verbranding van de olie minder smeering optreed. De meeste automaatbak fabrikanten geven aan dat de olie om de 100000 km in ieder geval ververst moet worden.

Wat is het verschil tussen  olie vervangen (verversen) en het doorspoelen en reinigen hiervan?

Het grootste verschil is dat bij alleen het vervangen en of verversen van de olie, dat er enkele liters olie in de koppelomvormer en in de warmtewisselaar achterblijven.

Alleen door met lopende motor de automaatbak op druk te houden en er schone olie door te spoelen (met behulp van een speciale machine), zijn die liters te vervangen inclusief hun vervuiling.

Deze machine zorgt er dus voor dat alle olie in de automaat, koppelomvormer en warmtewisselaar wordt vervangen door nieuwe olie.

Techniek

Reiniging

Het reinigen van uw automaat of stuurhuis gebeurt met een reiniger welke aan de olie wordt toegevoegd. Deze reiniger zorgt dat alle aanslag, sludge en andere vervuiling met lopende motor oplost en/of losweekt.

De vervuiling wordt nadien weggespoeld met schone olie.

Doordat met de speciale reiniger alle vervuiling oplost voorkomt men dat, nadat uw auto is afgevuld met nieuwe olie, vastzittend vuil losweekt en gaat rond zweven in uw automaat en wederom voor problemen gaat zorgen.

Milieu

Door het spoelen en verversen van Olie’s krijgen wij natuurlijk veel oude olie retour. Wij doen dit in een werkplaats met een vloeistof resistente vloer, daarnaast zorgen we er voor dat de Olie milieu vriendelijk wordt afgevoerd en weer wordt hergebruikt.

UsedOil

Wilt u direct een afspraak maken klink dan op onderstaande knop.

Webshop

Wat we verder nog doen, is het verkopen van speciaal ontwikkelde automatische transmissie olie (atf). Deze olie hebben wij zelf ontwikkeld en ik verkrijgbaar in onze webshop. Bij elke automaat hoort een ander type olie maar met een aantal makkelijke stappen kunt u de olie vinden bij uw automaat. Dit is allemaal mogelijk bij onze Webshop.

Wilt u meer informatie vul dan onderstaand formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?