Onze spoelingen

Lees hier blogs over onze automaat spoelingen! Hieronder staat een overzicht van verschillende automerken. Klik op een merk en bezoek de pagina met alle automaatbak spoelingen van dit merk. Misschien staat uw auto er wel bij.

Flushed is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het spoelen. Wij vinden het erg leuk om onze ervaringen te delen via blogs over de spoelingen. Wij spoelen alle merken auto’s en komen dus met een hoop modellen in aanraking. De blogs bevatten een hoop informatie over deze modellen. Wij benoemen de specificaties van de auto en interessante weetjes. Daarnaast geven wij ook informatie over de specifieke spoeling.

Onze blogs zijn leuk en makkelijk geschreven en bevatten naast tekst ook foto’s en filmpjes die de spoeling laten zien. Klik op een merk en lees een aantal blogs, het is uw tijd waard!

Klik voor een doorverwijzing

Automaat spoelingen

Bij spoelingen van de automaat komt veel kijken. Aangezien wij ons al jaren hebben ontwikkeld op het gebied van automaatbak spoelen, beschikken wij over veel kennis. Wij vinden het belangrijk om deze kennis te delen, want het belang van automaat spoelen krijgt volgens ons niet genoeg aandacht. Wij bespreken in de blogs daarom verschillende vragen zoals: waarom automaat spoelen, wanneer automaat spoelen en wat is automaat spoelen.

Een automaat dient goed onderhouden te worden, deze moet immers onder zware omstandigheden blijven functioneren. Bestuurders zijn er vaak niet van op de hoogte dat de automaatbak standaard te maken krijgt met flinke gevaren, waaronder warmte, vervuiling en slijtage.

Door warmte verbrand de olie, waardoor deze niet meer zijn functie kan voldoen. Daarnaast komen er vervuilende deeltjes vrij of komen in de automaatbak terecht vanuit buiten, deze deeltjes gaan op cruciale delen van de automaat zitten, wat erg gevaarlijk is. Als laatste vindt er ook nog eens slijtage plaats, tijdens het rijden slijt de automaat waardoor er ijzer deeltjes loskomen, deze verergeren het slijtageproces vervolgens nog meer. Al deze gevaren leiden tot klachten, van mild tot ernstig.

Veel voorkomende klachten binnen de automaatbak zijn schakelproblemen, schommelende toertallen, verhoogd brandstofverbruik of lekkende olie. Vaak kunnen er ook vreemde geluiden uit de bak komen of verbrande geuren, dit zijn tekens dat de automaat problemen heeft. Vaak kunnen klachten opgelost worden d.m.v. een spoeling, aangezien je tijdens het spoelen al het vuil en ijzeren deeltjes wegspoelt, samen met de verbrande olie die wordt vervangen.

De automaatbak kan vrijwel eindeloos mee, wanneer de automaat regelmatig wordt gespoeld. Op deze manier kunnen de gevaren niet voor ernstige klachten zorgen. Anders moeten er reparatie worden gedaan die vaak enorm prijzig zijn. De automaat olie fabrikanten van alle bekende merken geven een maximale vervangingstermijn van 90.000 kilometer aan. Neem in gedachte dat dit een uiterste is. Wij raden aan om uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometer te laten spoelen. Op deze manier onderhoudt u de automaatbak goed en blijft deze functioneren naar behoren.

Een spoeling kost bij Flushed gemiddeld € 275,- incl. BTW

Direct een afspraak maken?  Tel: 0348-754430

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines