Olie verversen

Waarom is het eigenlijk van belang om met regelmaat het niveau van de motorolie van uw auto te controleren en te verversen? En welke motorolie kunt u het best gebruiken? Vragen om serieus bij stil te staan. Met de juiste motorolie levert uw motor onder alle omstandigheden de beste prestaties. Vervuilde of te weinig motorolie zorgen ervoor dat de prestaties achteruit gaan. Er kan zelfs schade ontstaan aan uw motor! Motorolie controleren en motorolie verversen zouden tot uw vaste routines moeten behoren.

De rol van motorolie

Motorolie is essentieel voor de smering, brandstofverbruik en koeling van uw motor. Bewegende delen slijten minder snel, de motor van uw auto blijft soepel lopen. Olie absorbeert bovendien het vuil dat in de motor rondzweeft. Denk aan verbrandingsresten, maar bijvoorbeeld ook aan metaaldeeltjes die we met het blote oog nauwelijks kunnen zien. Door deze ‘stofzuigerfunctie’ neemt de zuiverheid van de motorolie af. De zogeheten ‘viscositeit’ loopt terug, ofwel de ‘dikte’ van de motorolie die bepalend is voor de kwaliteit van de smering. Uw auto gaat er minder soepel door lopen vervuilt meer en kan in het ergste geval zelfs stuk gaan. Dit kunt vermijden door tijdig de motorolie te verversen. Het vervangen van het oliefilter hoort daar standaard bij.

Motorolie niveau controleren – hoe vaker, hoe beter

Iedere automobilist die zuinig op zijn auto is, zou van motorolie niveau controleren een vaste routine moeten maken. Ingewikkeld is dit niet. Bij de meeste auto’s vind u onder de motorkap, op het motorblok, de peilstok. Zit de olie tussen het minimum en maximum in, dan is het oliepeil in orde. Om dit vast te stellen, haalt u de peilstok eerst uit het motorblok. U veegt de peilstok droog en peilt vervolgens opnieuw het niveau. Doe dit altijd met een koude of afgekoelde motor en zorg ervoor dat uw auto vlak staat.

Bijvullen

Motorolie kiezen – kwaliteit loont

Het is belangrijk dat u de juiste motorolie kiest. Maar wat is de juiste motorolie? Dat hangt onder andere samen met de leeftijd van uw auto. Gezien de vitale rol van motorolie voor de prestaties en conditie van uw motor, adviseert Flushed een goede kwaliteit motorolie. Dat kost iets meer, maar uw investering betaalt zich terug in de vorm van minder slijtage, minder reparaties en minder brandstofverbruik. Bij Flushed verkopen en gebruiken we alleen het allerbeste: Fuchs kwaliteitsolie.

De beste synthetische motorolie voor uw auto

Fuchs olie is synthetische motorolie. Synthetische motorolie geeft dankzij een innovatief afwerkingproces betere prestaties en bescherming dan minerale olie. Bovendien zijn aan Fuchs olie actieve middelen toegevoegd (additieven), die zorgen voor extra bescherming en reiniging. Het verschil uit zich vooral bij het starten van uw auto en bij extreem hoge temperaturen. Bij Flushed vindt u drie Olie varianten, passend bij de leeftijd van uw auto. Prijzen zijn afhankelijk van de hoeveelheid olie die uw auto nodig heeft, waar nodig of gewenst kunnen wij ook andere Fuchs olie varianten leveren.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines