Flushed Motor Spoelen

— Na ruim 6 jaar enkel automaten te hebben gespoeld introduceert Flushed in 2022 een nieuwe spoel-dienst: het motor spoelen. Deze nieuwe spoelmethode wordt uitgevoerd met hulp van een speciale machine.

Wat is motor spoelen?

Het motor spoelen is een techniek waarbij een speciaal reinigingsmiddel door de motor wordt gespoeld. Dit middel is speciaal ontwikkeld om al het olieslib (sludge), roet en ander vuil te verwijderen. Onze speciale machine spoelt dit door de gehele motor heen, waardoor al het vuil wordt opgelost. Vervolgens wordt het middel uit de motor gehaald en voorzien we de motor van verse olie.

Alle olieslib, roet en vuile deeltjes worden over tijd opgestapeld in de motor, met als gevolg: een daling in kracht en performance. Dit wordt vooral gevormd bij het rijden van korte afstanden, aangezien de olie dan niet goed genoeg wordt opgewarmd en vocht verdampt. Het slib kan de nauwe doorgangen van de olie laten verstoppen, waardoor de olie niet meer succesvol kan vloeien naar cruciale onderdelen van de motor. Ook kunnen de motorringen gaan plakken, waardoor veel vermogen verloren gaat.’

 

 

Voordelen Motor Spoelen

Hieronder staan vijf voordelen van motor spoelen bij Flushed in het kort opgesomd. Klik op het plus-icoon om meer te lezen.

Schone Motoronderdelen

Als het vuil te erg ophoopt in motorolie kunnen onderdelen van de motor niet meer soepel lopen. Een goede motor flush zorgt ervoor dat deze onderdelen weer net als nieuw kunnen functioneren:

  • Reiniging van de motor zorgt voor een verbeterde smering
  • Alle sludge wordt verwijderd
  • Onderdelen zoals de zuigerveren, zuigerveergroeven en cilinderwanden worden gereinigd, zowel als de hydraulische klepstoters, nokkenas- en lichthoogteverstellingen
  • De compressie-eindrukken en de cilindervulling worden gestabiliseerd

Hier zitten voordelen in efficiëntie, zoals verlaagd brandstofverbruik voor milieuvriendelijkheid en voor de bestuurder een hoger vermogen.

Pak het vuil mee wat de filter mist

De oliefilter kan hele kleine deeltjes filteren, de nieuwste pakken al deeltjes van 0.025 mm. Toch zweven er deeltjes in de motor die nog kleiner zijn dan dit. Hoe klein de deeltjes ook zijn, toch kunnen ze blijven stapelen, waardoor het een flinke hoeveelheid vuil kan opleveren. Een motor flush kan deze deeltjes wel meepakken. De volledig automatische systemen reiniging de inwendige vervuiling.

Hou de nieuwe olie schoon

Naast dat al het vuil wordt verwijderd is het natuurlijk ook erg voordelig om met zo vers mogelijke olie te rijden. Het vervangen van de olie is gemakkelijk te doen, maar wanneer de motor niet gespoeld wordt, pakt de nieuwe olie al het opgehoopte vuil alsnog op. Hierdoor wordt de verse olie heel snel oud. Ook wordt de olie zuur en deze zuurgraad dient geneutraliseerd te worden. Een motor spoeling kan ervoor zorgen dat u langer kunt wachten met het vervangen van de olie.

In het speciaal worden bij dieselmotoren de druk op de roetfilters sterk verminderd.

Geef uw auto een nieuwe start

Als u net een nieuwe auto heeft gekocht, maar u niet zeker weet hoe het onderhoud is geweest, kan een motor spoeling voor de zekerheid geen kwaad. Ook als er net is gewerkt aan de auto of als er al hele lange periodes tussen een olievervanging, kan een motorspoeling helpen om twijfels weg te nemen. Door de spoeling komt u motor dichter bij een nieuwe staat, waardoor u er extra goed van kunt genieten.

Verwijder roet

Wat extra uitleg over de koolstof die zich ophoopt in uw motor. De brandstof verbrand uiteraard tijdens het rijden, hierdoor komt koolstof vrij. Vooral tijdens korte trips en het zogeheten stop-and-go driving (rijgedrag), kunnen deeltjes in de olie versneld leiden tot grotere ophoping van koolstof. Dit zorgt er vervolgens voor dat de motor niet meer soepel kan functioneren en door dit te verwijderen gaat dat uiteraard beter.

Traditionele spoeling

De nieuwe machine bij Flushed kan de meeste motoren spoelen via een koppeling. Toch komt het weleens voor dat de koppeling niet beschikbaar is. Om toch de voordelen van het motor spoelen over te brengen, bieden wij traditionele spoelingen aan. Deze lopen niet via een machine, maar brengen toch een hoop voordelen met zich mee. De motorolie wordt ververst door een professionele spoeler die met de hand werkt en daarnaast wordt er een reiniging uitgevoerd. Uiteraard is deze manier van motoronderhoud goedkoper. Zie hiernaast een foto van de traditionele motor spoeling bij Flushed.

Motor Spoelen Olie
Motor Spoelen Reiniging

Afspraak maken

Als u een motor spoelen afspraak wil maken bij Flushed kan dat zeer gemakkelijk via onze boekingsmodule, klik op de grote blauwe knop om een afspraak te maken. U hoeft enkel het merk van uw auto te kiezen en daarna de optie motor spoelen aanklikken. Mocht u vragen hebben zijn wij bereikbaar op tel: 0348-754430 of kunt u een mail sturen naar: info@flushed.nl