Volvo XC90 Carbon- en Automaat Flushen

14/02/2024

Volvo XC90 Carbon- en Automaat Flushen 

In de blog van vandaag behandelen we het Carbon- en Automaat Flushen van deze Volvo XC90 door Flushed. Beide manieren van onderhoud zijn van essentieel belang voor de gezonde staat van uw auto en we zullen hun voordelen benadrukken. Verder vindt u in deze blog meer uitgebreide informatie over onze diensten. Ook vindt u extra informatie over het desbetreffende model. 

 

Gespoelde Model 

De Volvo waarbij Flushed een CombiFlush heeft mogen uitvoeren is de Volvo XC90 uit 2005. De XC90 is een SUV van middel grootte en wordt sinds 2002 geproduceerd door het Zweedse Volvo. Het model dat bij Flushed langskwam behoort toe aan de eerste generatie van de XC90, deze maakte zijn debuut in 2002. De XC90 was direct zeer succesvol en won in 2003 SUV of the year en auto van het jaar in Noord-Amerika. Onder de motorkap vinden we een 4.4 L 8-cilinder benzinemotor. Goed voor een vermogen van 232 kW (315 PK). Koppel bedraagt 440 Nm. 

De automaat onder dit model is een 4-traps Geartronic Automaat. 

Waarom zou u kiezen voor een van de manieren van Flushen. 

Het Flushen of ookwel spoelen van de automaat is van een cruciaal belang om de viscositeit van de transmissieolie te behouden en de prestaties van de automatische versnellingsbak te optimaliseren. Als de automaat niet wordt geflushed, kan de olie na verloop van tijd zijn eigenschappen verliezen en de schakelprestaties beïnvloeden. Een gebrek aan onderhoud kan zelfs leiden tot kostbare reparaties. 

Carboncleaning van de motoronderdelen is eveneens van groot belang. Tijdens het rijden kunnen er koolstofafzettingen ontstaan op de kleppen, bougies en injectoren van de motor. Deze afzettingen kunnen de brandstofefficiëntie verminderen, de prestaties verslechteren en zelfs tot storingen leiden. Met een CarbonFlush worden deze afzettingen verwijderd, waardoor de motor beter presteert en het brandstofverbruik wordt geoptimaliseerd.  

Beide spoelingen kennen zo hun eigen voordelen voor uw auto en hierom zijn ze gezamenlijk een uitstekende manier van onderhoud voor uw auto. Hiermee kunt u blijven genieten van de plezierige en hoogwaardige rijervaring die deze sportieve sedan biedt. 

Het voordeel van de Combi deal van Automaat Flushen en CarbonFlush  

Bij het Flushed kunt u profiteren van een speciale Combi deal voor zowel het Automaat Flushen als de Carboncleaning van uw Auto. Beide procedures kunnen in één en hetzelfde tijdslot worden uitgevoerd, waardoor u tijd bespaart. Bovendien krijgt u recht op een aantrekkelijke prijsverlaging voor de CarbonFlush wanneer u deze combineert met een Automaat Flush. Indien u deze in Combinatie met een automaat spoeling laat uitvoeren zal u € 89,- betalen in plaats van de gebruikelijke € 115,-. Zo houdt u uw auto in topconditie en bespaart u tegelijkertijd op onderhoudskosten. 

 

 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines