Volvo XC90 Automaatbak Spoelen

17/03/2021

Volvo XC90 Automaatbak Spoelen

Laatst kwam er een prachtig Volvo XC90 model van Flushed voor het spoelen van de automaatbak. Het model was een XC90 Inscription uit 2016, later meer daarover. De spoeling verliep vlekkeloos en heeft een hoop problemen preventief opgelost. De automaat werd gespoeld toen de kilometerstand 114.396 kilometer bedroeg. Bij een kilometeraantal van deze hoogte is het van groot belang om de automaatolie in ieder geval te verversen, de olie verbrand namelijk tijdens het rijden. Het verversen kan handmatig of via een spoeling. Een spoeling heef als voordeel dat de automaatbak ook gelijk gereinigd wordt, waardoor er minder snel klachten ontstaan.

Door de spoeling schakelt uw automaat soepeler en dat is direct te merken. Verder in de blog wordt het belang van automaatbak spoelen uitgebreider besproken. Daarnaast kunt u ook foto’s en een video zien van het spoelen.

Volvo XC90

De Volvo XC90 is een luxe SUV die wordt geprobeerd door Volvo sinds 2002. Momenteel zit de auto in zijn tweede generatie. Na verschillende facelifts kijken we naar een zeer moderne en sportieve auto. De XC90 modellen hebben allemaal een 2.0L 4-cilinder Drive-E motor in combinatie met een 8-traps automaat van Aisin.

Een leuk weetje is dat toen de tweede generatie XC90 werd geïntroduceerd er een First Edition verkoop plaatsvond. 1927 genummerde First Edition Volvo XC90 modellen werden te koop gezet en binnen 47 uur waren ze uitverkocht. De 1927 stond voor het jaar dat Volvo werd opgericht. Verder konden de klanten allemaal een nummer kiezen en nummer 1 ging daardoor naar de koning van Zweden: Carl XVI Gustav en nummer 10 ging naar Zlatan Ibrahimoviç.

Volvo XC90 Automaatbak Spoelen
De Volvo XC90 bij Flushed in Woerden

Gespoelde model

Het model dat wij gespoeld hebben is een Volvo XC90 D5 AWD Inscription. De Inscription uitvoeringen zijn wat luxere modellen met een optionele premium metalen zilveren kleur. De 2.0 Liter 4-cilinder motor levert een vermogen van 222 pk en heeft twin turbo. Deze motor is er alleen in combinatie met de AW TG-81SC automaatbak. Dit is een automaat van Aisin en is veel te vinden onder de nieuwe modellen van verschillende automerken.

Volvo Automaatbak Spoelen
De achterkant van de XC90

Bij het spoelen van de automaat wordt alle oude vervuilde olie uit de automaatbak vervangen door nieuwe verse olie. Daarnaast worden alle vuile deeltjes en beschadigende ijzerresten uit de automaatbak verwijderd. Hierdoor kan de automaat weer ultiem presteren.

Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld kunnen er klachten ontstaan. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten. Wanneer u merkt dat een van deze klachten voorkomen bij uw auto, adviseren wij u om een spoeling te laten doen. Een spoeling kan deze klachten vaak verhelpen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Een automaat is een cruciaal onderdeel binnen uw auto. Daarom is het extra belangrijk om deze goed te onderhouden. Veel bestuurders hebben hun automaat echter nog nooit gespoeld, aangezien zij ervan overtuigd zijn dat dit niet nodig is. Uiteindelijk leidt dit tot een automaat die niet goed functioneert of zelfs kapot gaat. Een revisie van de automaat kost gemiddeld 2000 – 7500 euro, dit risico kan voorkomen worden door een simpele spoeling van de automaat.

Spoelen als onderhoudsproces

Om de zoveel tijd moet de olie binnen de automaatbak ververst worden. Tijdens het rijden verbrand de olie, daarnaast vindt er ook veel vervuiling plaatst in de automaat. Wanneer de automaat om de 60.000 à 80.000 kilometer wordt gespoeld, kan hij volgens experts vrijwel eindeloos mee.

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de Volvo XC90

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief olie, toevoegingen en de btw € 325,-

Een spoeling duurt gemiddelde 30 tot 90 minuten. Tijdens het spoelen kunt u kijken hoe uw auto wordt gespoeld door een van onze specialisten. U kunt er ook voor kiezen om te verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Volvo XC90 Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines