Volvo XC60 Automaatbak Spoelen

24/01/2021

Volvo XC60 Automaatbak Spoelen

In deze blog wordt de Volvo XC60 D4 besproken, een prachtig luxe SUV. Deze Volvo XC60 kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. De bestuurder ondervond enige onrust tijdens het schakelen, dit is een milde klacht. De spoeling had dus vooral een preventief doeleinde. Het spoelen van de automaat zorgt ervoor dat de kans op klachten drastisch wordt verkleind. Verder in de blog staat een uitgebreide uitleg over een spoeling als onderhoudsproces.

Volvo XC60

De XC60 is onderdeel van de Volvo 60 series. De XC60 introduceerde een nieuwe stijl aan deze serie en heeft een groot robuust uiterlijk. In 2007 werd het concept van de XC60 geïntroduceerd, het model had een dak van glas en een nieuwe soort grille. De productie startte een jaar later. Momenteel wordt de XC60 niet meer geproduceerd, de productie stopte namelijk in 2017.

De modellen bestonden uit een normale versie en een Ocean Race versie. Deze Ocean Race versie heeft een speciale blauwe kleur en andere uiterlijke kenmerken met betrekking tot de grote Ocean Race. Er was ook een Plug-in Hybrid versie, maar dit was slechts een concept en heeft geen productie meegemaakt. De XC60 bestaat uit varianten met tientallen verschillende benzine- en dieselmotoren.

Gespoelde model

Het model dat is gespoeld bij ons was een XC60 D4 uit 2015. Dit model is een diesel en heeft een 2.0 L 5-cilinder motor. Deze motor levert een vermogen van 163 pk.

De automaat onder dit model was een 6-traps automaat van Aisin. De automaten van Aisin zijn erg bekend en daarom veel te vinden onder auto’s van allerlei verschillende merken. De spoeling vond plaats met 138.763 kilometer. Wij adviseren voor dit type automaat een spoelingsinterval van elke 60.000 à 80.000 kilometer.

Volvo XC60 Automaatbak Spoelen
De Volvo XC60 bij Flushed in Woerden

De automaat is een cruciaal onderdeel van uw auto. Helaas kunnen er klachten ontstaan, dit is natuurlijk erg ongewenst. Het spoelen van uw automaatbak heeft als voordeel dat het risico op klachten drastisch wordt verkleind. Als u al klachten heeft kunt u deze ook uitstekend verhelpen door middel van een spoeling. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als een van deze klachten zich voordoet bij uw auto, dan adviseren wij u om zo snel mogelijk een spoeling te doen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Wanneer u uw automaat niet regelmatig laat spoelen, kunnen er ernstige klachten ontstaan. Hierdoor loopt u het risico dat er een revisie van de automaat plaats moet vinden, deze kosten zijn gemiddeld 2000 tot 7.500 euro. Voor een fractie van deze prijs kunnen wij uw automaat spoelen.

Onderhoudsproces

Als er nog geen klachten plaatsvinden binnen de automaat, is een preventieve spoeling een uitstekend onderhoudsproces. Met een spoeling verkleind u de kans op klachten binnen de automaat. Alle vervuilde deeltjes in de olie worden verwijderd, waardoor uw automaat vrijwel eindeloos meegaat.

Veel autodealers geven aan dat een verversing van de olie pas plaats hoeft te vinden na 150.000 tot 200.000 kilometer. Veel gespecialiseerde automonteurs geven echter aan, dat een verversing van de olie nodig is na 60.000 tot 80.000 kilometer. Dit komt aangezien de oliefabrikanten, aangeven dat de maximale vervangingstermijn voor hun ‘longlife’ automaatolie 90.000 kilometer is. Dit is dus het uiterste, daar komt bij dat er ook vervuiling en slijtage plaatsvindt tijdens het rijden, waardoor de automaat slechter presteert. Uiteindelijk moet de automaat vaak vervangen worden en dit is natuurlijk gunstig voor de dealer…

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de Volvo XC60

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen en de btw € 325,-

U kunt gemakkelijk naar onze garage rijden, waarna u wordt ontvangen door de specialist die uw auto gaat spoelen. Onze klanten zijn enorm tevreden over het resultaat en de service. U kunt ervoor kiezen om mee te kijken tijdens de spoeling of om te verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Volvo XC60 Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?