Volvo V90 Automaatbak Spoelen

23/04/2021

Volvo V90 Automaatbak Spoelen

In deze blog wordt er weer een prachtig model besproken: de Volvo V90, dit model kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. De harmonieuze samenwerking tussen uitstraling en functie maakt dit een pracht staaltje techniek. Dit model verdient dan ook goed onderhoud en daarom is het goed om te weten dat de automaat onder hoge druk komt te staan. Voornamelijk warmte, waar u verder in de blog meer over kunt lezen, is erg gevaarlijk. Eventuele klachten dienen voorkomen te worden om lang van deze auto te kunnen genieten.

De automaat werd gespoeld toen er 98.881 kilometers op de teller. Dit is een uitstekend kilometeraantal om onderhoud te verrichten aan de automaatbak. Na 80.000 kilometer is een groot gedeelte van de olie dusdanig verband dat de transmissie niet meer optimaal kan functioneren. De automaat kan dan nog makkelijk door tot 200.000 kilometer zonder echt onderhoud, maar in die tijd wordt er zo veel schade aangericht, dat dit niet meer volledig op te lossen is zonder een dure reparatie uit te voeren. Bij het spoelen van de automaat wordt deze schade drastisch verminderd.

Volvo V90 Automaatbak Spoelen
De Volvo V90 bij Flushed in Woerden

Volvo V90

De Volvo V90 is een luxe station wagon uit de 90-serie. Binnen deze serie heb je de S90 en de V90, waarbij de V90 fungeert als een familieauto. De V90 wordt geproduceerd sinds 2016 en is verkrijgbaar sinds 2017. De productie loopt nog steeds en momenteel is de V90 beschikbaar is een normale versie, een verhoogde Cross-Country versie en een Ocean race versie.

Het model dat gespoeld in bij Flushed was een Volvo V90 uit 2017. De motor onder dit model was een Volvo 2.0 L motor, in dit geval de B4204T23. Deze ligt onder alle V90 modellen. De motor is een 4-cilinder en levert een vermogen van 251 pk.

De automaat onder dit model was een 8-traps automaat van Aisin, de AWF8F35. De Volvo terminologie is anders, deze automaat krijgt daar de naam TG-81SC. 8-traps automaten zijn steeds vaker te vinden onder de relatief nieuwe modellen van verschillende automerken. Deze automaat is dan ook te vinden onder modellen van ruim 17 automerken. De automaatbak werkt via de conventionele technologie en dus zonder afwijkende technologieën zoals de DSG en CVT automaten.

Volvo Automaatbak Spoelen
De achterkant van de Volvo

Gevaren automaat

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Tijdens het rijden komt er hitte vrij waardoor de automaat warm wordt en de automatische transmissie olie verbrandt. De viscositeit van de olie veranderd vervolgens waardoor de olie haar functies verliest. Bij elke nat geschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus enorm van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, aangezien enerzijds uw automaat slechter gaat functioneren en anderzijds er ernstige klachten kunnen ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen
  • Slippen tijdens de schakelmomenten
  • Verhoogd toerental tijdens de schakelmoment
  • Weigeren van de kickdown
  • Noodloop van de automaat
  • Overslaan van een versnelling
  • Pendelend toerental
Waarom Automaat Spoelen?

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt.

Wanneer Automaat Spoelen?

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. Wees dit voor!

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de Volvo V90

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen  en de btw € 325,-

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijd u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Volvo V90 Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines