Volvo V60 CarbonFlush

17/08/2023

Volvo V60 CarbonFlush

In het bericht van vandaag behandelen we de CarbonFlush van deze Volvo V60 door Flushed. Een CarbonFlush, ook bekend als een CarbonCleaning. Is een proces waar doormiddel van elektrolyse en een spoeling koolstof aanslag verwijderd wordt uit de motor. In deze blog zullen wij verdere informatie verstrekken over het CarbonFlushen. U zal in dit bericht lezen wat een carbon cleaning inhoudt. Waarom een CarbonFlush dient als een uitstekende manier van onderhoud aan de auto en wanneer een geschikt moment is voor een carbon onderhoudsbeurt aan uw auto. Daarnaast leest u meer over de betreffende Volvo V60.   

Gespoelde Model  

 De Volvo V60 2.0 D4 Summum is een opmerkelijk model dat onze werkplaats bezocht voor een MotorFlush. Deze elegante auto is uitgerust met een 2.0-liter D4 dieselmotor die 163 pk (120 kW) levert. Met zijn responsieve automatische transmissie kan deze schoonheid in slechts 9,4 seconden een snelheid van 100 km/u bereiken en kan hij een topsnelheid van ongeveer 215 kilometer per uur halen. Het model is voorzien van een soepele 6-traps automatische transmissie, wat zorgt voor een naadloze rijervaring.  

Een CarbonFlush bij Flushed van de Volvo V60

 Wat is een CarbonFlush en welk belang heeft deze onderhoudsbeurt? 

Een CarbonFlush is een proces waarbij doormiddel van een machinale spoeling koolstof aanslag uit de verbrandingselementen van de motor worden verwijderd. 

Tijdens het rijden vinden er allerlei verschillende processen plaats in de motor. De verbranding in de motor is hier een van. Op termijn zorgt deze verbranding echter voor een afstoot van koolstof aan de oppervlakten binnen in de motor. Deze ophoping zal kunnen zorgen voor een vermindering van de rijprestaties van uw auto. De ophoping kan veroorzaakt worden door onder andere: Een incomplete verbranding van de brandstof, Olie degradatie of door de hercirculatie van de uitlaatgassen. 

 

Klachten die u kunt ervaren naar aanleiding van een ophoping van koolstof 

Verminderde prestaties tijdens het rijden  

Hoger brandstof verbruik 

Rokende uitlaat tijdens het rijden  

Schokkende motor  

Slijtage van motoronderdelen 

 

Hoe gaat de CarbonFlush in zijn werking? 

Bij Flushed maken wij gebruik van gespecialiseerde apparatuur voor de carbon cleaning. Hierbij wordt doormiddel van elektrolyse oxyhydrogen gevormd in de machine. Vervolgens wordt de HHO gemixed in de lucht inlaat met lucht en vervolgens met de brandstof bij elkaar gebracht. Wanneer dit mengsel tot verbranding wordt gebracht resulteert dit in een veel hogere temperatuur dan wanneer alleen de brandstof verbrand wordt. Hierdoor bindt de koolstof aan de moleculen van de oxyhydrogen. Waarna er Hydrocarbon en carbon monoxide uit de uitlaat komen. Dit resulteert in een gereinigde motor, waarbij de koolstof aanslag verwijderd zal zijn. 

  

Voordelen van een CarbonFlush  

Zuiniger brandstof verbruik 

Schonere Emissie  

Motor die soepeler loopt 

Verbeterde werking van de automatische versnellingsbak 

Stillere motor 

Herstel van prestaties 

Voorkomt mankementen aan de motor  

  

Wanneer is een juist moment om een CarbonFlush uit te voeren  

Wij hanteren u om op iedere 40.000 tot 50.000 kilometer uw auto te laten CarbonFlushen. Op dit interval van onderhoud wordt het beste resultaat behaald. 

Overweegt u om een CarbonFlush uit te voeren, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is.   

  

Een CarbonFlush bij Flushed kost € 89 ,- inclusief BTW in combinatie met een Spoeling of Motorflush. Indien u een alleen een CarbonFlush laat uitvoeren kost dit  € 115 ,- inclusief BTW. 

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel, waarna de motor van uw auto wordt gespoeld in ongeveer 30 tot 90 minuten. De oude olie vervangen we met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder!   

 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines