Volvo V60 Automaatbak Spoelen

4/01/2021

Volvo V60 Automaatbak Spoelen

In deze blog bespreek ik een hele speciale versie van de Volvo V60. Deze vijfdeurse wagen kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. Deze V60 was speciaal aangezien het een Oceanrace versie was, daarnaast is deze Volvo geoptimaliseerd door Polestar. De spoeling is goed verlopen en de klant was tevreden. Automaatbak spoelen in enorm van belang voor het correct functioneren van uw auto. Waarom de automaat goed onderhouden dient te worden bespreek in later in de blog.

Volvo V60

De Volvo V60 is geïntroduceerd in 2010, waarna de productie in dat zelfde jaar begon. De eerste generatie kreeg een facelift in 2014 en duurde tot 2018. Vanaf 2018 tot het heden is de tweede generatie V60 verkrijgbaar. Beide generaties hebben een ‘cross country’ versie, waarbij de bestuurder hoger zit. De eerste generatie heeft naast deze versie nog 3 andere versies: Ocean Race, Polestar en een Plug-in Hybrid versie.


De Volvo V60 bij Flushed in Woerden

Ocean Race

De Ocean Race versie van de Volvo V60 is een extra elegante versie. De auto is geproduceerd met een zeil-thema en dat is goed terug te zien. The Ocean Race is een zeilwedstrijd waarbij rond de hele wereld wordt gezeild, eens in de drie jaar wordt deze wedstrijd gehouden. Volvo laat in thema terugkomen in een unieke oceanisch blauwe kleur en speciaal beige-achtig interieur met klassiek zeil-naaiwerk. De V60 die naar Flushed kwam was een Ocean Race versie en hieronder kunt u de foto’s zien.

Volvo Ocean Race Interieur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volvo V60 Polestar Tuning

Volvo auto’s kunnen door Polestar race specialisten getuned en geoptimaliseerd worden. Polestar is een merk van Volvo dat elektrische auto’s produceert en Volvo modellen optimaliseert. Oorspronkelijk is de Polestar begonnen als een race team van de STCC, een Scandinavische touring race. In 2015 werd het bedrijf gekocht door Volvo. Polestar tuning is mogelijk bij vrijwel alle Volvo’s en zorgt voor een toename in vermogen en koppeling-/acceleratiesnelheid. Het model dat is gespoeld door Flushed was Polestar getuned.

Gespoelde model

De Volvo V60 waarvan de automaatbak is gespoeld was een D5 Ocean Race. Dit betekend dat het model een dieselmotor heeft. In dit geval is dat de 2.0 L D4204T11: een Volvo Engine Architecture (VEA) motor, deze behoort tot een familie van 3 en 4 inline cilinder motoren. De motor levert oorspronkelijk een vermogen van 225 pk. Doordat de auto Polestar getuned is, levert de motor een hoger vermogen. Een Volvo V60 Polestar uit de productie levert een vermogen van 367 pk, dus het vermogen van dit model zal daar in de buurt van komen. Best een verschil!
De automaat onder deze auto is een Aisin AWF8F35, dit is een 8-traps automaat en wordt door Volvo TG-81SC genoemd. Deze automaat hoort tot de AW F8FXX serie van Aisin, de eerste serie 8-traps automaten ontworpen voor dwarsgeplaatse motoren. De spoeling vond plaats met 220.485 kilometers op de teller.

Volvo Automaatbak Spoelen
Achterkant van de Volvo V60 Ocean Race

Bij het spoelen van de automaat wordt alle oude vervuilde olie uit de automaatbak vervangen door nieuwe verse olie. Daarnaast worden alle vuile deeltjes en beschadigende ijzerresten uit de automaatbak verwijderd. Hierdoor kan uw automaat weer ultiem presteren.

Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld kunnen er klachten ontstaan. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten. Wanneer u merkt dat een van deze klachten voorkomen bij uw auto, adviseren wij u om een spoeling te laten doen. Een spoeling kan deze klachten vaak verhelpen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Een automaat is een cruciaal onderdeel binnen uw auto. Daarom is het extra belangrijk om deze goed te onderhouden. Veel bestuurders hebben hun automaat echter nog nooit gespoeld, aangezien zij ervan overtuigd zijn dat dit niet nodig is. Uiteindelijk leidt dit tot een automaat die niet goed functioneert of zelfs kapot gaat. Een revisie van de automaat kost gemiddeld 2000 – 7500 euro, dit risico kan voorkomen worden door een simpele spoeling van de automaat.

Spoelen als onderhoudsproces

Om de zoveel tijd moet de olie binnen de automaatbak ververst worden. Tijdens het rijden verbrand de olie, daarnaast vindt er ook veel vervuiling plaatst in de automaat. Wanneer de automaat om de 60.000 à 80.000 kilometer wordt gespoeld, kan hij volgens experts vrijwel eindeloos mee.

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de Volvo V60

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen en de btw € 325,-

Een spoeling duurt gemiddelde 30 tot 90 minuten. Tijdens het spoelen kunt u kijken hoe uw auto wordt gespoeld door een van onze specialisten. U kunt er ook voor kiezen om te verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Volvo V60 Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines