Volvo V60 Automaatbak Spoelen

23/01/2021

Volvo V60 Automaatbak Spoelen

In deze blog bespreek ik de spoeling van een Volvo V60 D5 Hybrid AWD. Dit model kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. De bestuurder had last van een schok tijdens het inschakelen. Ook vond er een hoog toerental plaats tijdens het schakelen. Een spoeling helpt klachten voorkomen en verbeterd het functioneren van de automaat. Verder in de blog staat een uitgebreide uitleg over het belang van automaat spoelen.

Volvo V60

Volvo is begonnen met de productie van de V60 in 2010. De auto heeft een relatie tot de S60. De eerste generatie liep tot 2018, waarna de productie van de tweede generatie begon. De eerste generatie bestaat uit meerdere varianten: V60, V60 Ocean Race, V60 Polestar, Cross-Country en de Plug-in Hybrid.

Het Ocean Race model heeft speciale uiterlijke kenmerken m.b.t. de zeilwedstrijd rondom de wereld. De Polestar is de sportievere versie die is geproduceerd in samenwerking met Polestar. De Cross-Country versie is een verhoogd model. De Plug-in Hybrid wordt hieronder verder besproken. De verschillende modellen bestaan uit varianten van ruim 30 verschillende motoren.

Gespoelde model

Het gespoelde model was een Volvo V60 Plug-in Hybrid uit 2015. Er zijn drie verschillende Hybride motoren waaruit gekozen kan worden, alle drie zijn dieselmotoren. In dit geval was het model een D5 met een 2.4 L 5-cilinder motor. Deze motor levert een vermogen van 163 pk. De Plug-in Hybrid versie heeft ook een aantal unieke uiterlijke kenmerken aan de buiten- en binnenkant. Hierdoor heeft dit model een wat sportiever uiterlijk.

De automaat onder dit model is een 6-traps automaat van Aisin, de AWTF-80 SC. Aisin automaten zijn onder veel verschillende automerken te vinden. De spoeling vond plaats met 172.699 kilometers op de teller. Als u een dusdanig kilometeraantal heeft, maar uw automaat nog nooit is gespoeld, raden wij dit sterk aan.

Volvo V60 Automaatbak spoelen
De Volvo V60 bij Flushed in Woerden

Bij het spoelen van de automaat wordt alle oude vervuilde olie uit de automaatbak vervangen door nieuwe verse olie. Daarnaast worden alle vuile deeltjes en beschadigende ijzerresten uit de automaatbak verwijderd. Hierdoor kan uw automaat weer ultiem presteren.

Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld kunnen er klachten ontstaan. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten. Wanneer u merkt dat een van deze klachten voorkomen bij uw auto, adviseren wij u om een spoeling te laten doen. Een spoeling kan deze klachten vaak verhelpen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Een automaat is een cruciaal onderdeel binnen uw auto. Daarom is het extra belangrijk om deze goed te onderhouden. Veel bestuurders hebben hun automaat echter nog nooit gespoeld, aangezien zij ervan overtuigd zijn dat dit niet nodig is. Uiteindelijk leidt dit tot een automaat die niet goed functioneert of zelfs kapot gaat. Een revisie van de automaat kost gemiddeld 2000 – 7500 euro, dit risico kan voorkomen worden door een simpele spoeling van de automaat.

Spoelen als onderhoudsproces

Om de zoveel tijd moet de olie binnen de automaatbak ververst worden. Tijdens het rijden verbrand de olie, daarnaast vindt er ook veel vervuiling plaatst in de automaat. Wanneer de automaat om de 60.000 à 80.000 kilometer wordt gespoeld, kan hij volgens experts vrijwel eindeloos mee.

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de Volvo V60

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief olie, toevoegingen en de btw € 325,-

Een spoeling duurt gemiddelde 30 tot 90 minuten. Tijdens het spoelen kunt u kijken hoe uw auto wordt gespoeld door een van onze specialisten. U kunt er ook voor kiezen om te verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Volvo V60 Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?