Volvo V40 Automaatbak Spoelen

12/01/2021

Volvo V40 Automaatbak Spoelen

In deze blog wordt de Volvo V40 besproken. In dit geval gaat het om een Cross Country ui 2013, meer over dit model leest u later. Deze Volvo V40 kwam naar Flushed in Woerden voor het spoelen van de automaatbak. De spoeling vond plaats bij een kilometeraantal van 173.072 kilometer. De bak is gereinigd en voorzien van nieuwe olie.

Volvo V40

De Volvo V40 is een compact auto en wordt verkocht sinds 2012. Deze naam is al eens eerder gebruikt door Volvo bij de eerste generatie van de Volvo S40. Volvo koos ervoor om deze modellen V40 te noemen. In 2004 stopte de productie van dit model en kwam de naam weer boven in 2012.

De productie begon in 2012 met de gewone V40, maar in 2013 kwam het Cross Country model. Deze modellen hadden een versterkte buitenkant, grotere wielen en waren hoger. Ook hadden deze modellen een krachtigere motor dan de normale V40.

De productie van de V40 loopt nog steeds en deze auto’s zijn de verkrijgen in veel verschillende soorten, met zowel benzine als dieselmotoren.

Volvo V40 Automaatbak Spoelen
De Volvo V40 bij Flushed in Woerden

Gespoelde model

Het model dat Flushed heeft bezocht voor het spoelen van de automaatbak was een Volvo V40 Cross Country D2 uit 2013. Oftewel het eerste Cross Country model. De motor onder dit model is een Ford DLD motor: de DLD-416. Dit is een 1.6 L straight-4-cilinder motor. Deze motor levert een vermogen van 115 pk.

De automaat onder dit model is een 6-traps Powershift automaat, ook wel DCT genoemd. Een Powershift (DCT) automaat is een versnellingsbak met een dubbele koppeling. Het is een semiautomatische versnellingsbak, aangezien de bestuurder schakelt met behulp van elektronische sensoren. Er is geen koppelingspedaal te vinden. De dubbele koppeling bestaat uit een koppeling voor de even versnellingen en een koppeling voor de oneven versnellingen. Op deze manier kan de bestuurder schakelen zonder krachtonderbreking.

Volvo Automaat spoelen
De Volvo tijdens de spoeling

Gevaren automaat

Warmte is de grootste vijand van de automaat. De olie wordt dik en de smeerfunctie neemt af. Het is enorm van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, aangezien enerzijds uw automaat slechter gaat functioneren en anderzijds er ernstige klachten kunnen ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.

Veel voorkomende klachten DCT automaat
  • Vreemde geluiden uit de automaatbak
  • Aparte geluiden uit de automaatbak bij afremmen
  • Trillende auto
  • Auto rijdt schokkend weg
  • Slecht schakelen bij hoge toeren
  • Bij optrekken schiet de bak uit de versnelling
Waarom Automaat Spoelen?

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt.

Wanneer Automaat Spoelen?

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. Wees dit voor!

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de Volvo V40

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief Olie, Stekker vervanging, filter en de btw € 375,-

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijd u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Volvo V40 Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines