Volvo V40 Automaat Spoelen

3/02/2023

Volvo V40 Automaat spoelen 

In het bericht van vandaag behandelen we het spoelen van de automaat van deze Volvo V40. Deze spoeling werd uitgevoerd bij ons filiaal in Woerden. De klant ervoor een lichte trilling tijdens het schakelen van 2e naar 3e versnelling en een lichte bonk door overschakeling. De spoeling van de automaat heeft de klant van zijn klachten verholpen. Reden van de klachten bleek water dat in de automaat terecht was gekomen door hevige regenval. Door de spoeling werd dit water verwijderd, waarmee de automaat weer correct functioneerde. In dit bericht vindt u verder meer informatie over de spoelingen die wij bij Flushed uitvoeren en het belang hiervan. 

Gespoelde Model 

De Volvo V40 is een familie auto van gemiddelde grootte geproduceerd door het Zweedse Volvo. Het model verscheen voor het eerst op de Motor Show van Genève in 2012. De wagen die door Flushed gespoeld werd was een Volvo V40 Cross Country. Dit was een variant op de V40 met een sterkere body, grotere wielen en een hogere rijhoogte. Daarnaast lag onder de motorkap van deze V40 Cross country ook een sterkere motor dan de normale uitvoering. De Volvo die bij Flushed langskwam stamt uit 2013. Deze variant is uitgerust met een 5 cilinder benzine-motor. Deze motor geeft de Volvo 254 pk (187 kW) en zit het model na 6.4 seconden al op de 100 kilometer per uur.  

De gespoelde automaat onder deze Volvo is een 6-traps automaat van Volvo. 

De Volvo V40 tijdens het spoelen van de automaat door Flushed in Woerden

Gevaren voor de automaat 

Zoals u heeft kunnen lezen kunnen extreme weersomstandigheden de automaat aantasten. Echter is dit in de meeste gevallen niet het grootste probleem voor de automaat. Van alle automatisch geschakelde auto’s die bij Flushed langskomen, komen problemen die door slijtage van oorsprong zijn het meest voor. Tijdens het rijden creeërt een automaat hitte, dit resulteert in een verbranding van de automatische transmissie olie. Hierdoor verandert de viscositeit van de olie in de automaat. Dit zorgt ervoor dat de automaat slechter presteert, de olie in de automaat is namelijk van zeer groot belang op de prestaties van de automaat. Hierom is het van belang met regelmaat uw olie in de automaat te laten verversen. Indien dit niet gebeurt, dan zal uw automaat slechter gaan functioneren en kunnen zich ernstige klachten voortdoen. Hieronder vindt u een lijst terug met de meest voorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten, dan adviseren wij u om zo spoedig mogelijk een afspraak in te plannen voor een spoeling. 

Veel voorkomende klachten automaat  

Bonken tijdens op- en terugschakel momenten  

Slippen tijdens de schakelmomenten  

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten  

Weigering van de kickdown   

Noodloop van de automaat   

Overslaan van een versnelling   

Pendelend toerental 

Twee Volvo's tijdens spoelingen door Flushed

Waarom zou u moeten kiezen voor een spoeling? 

Het grootste voordeel van spoelen tegenover een handmatige spoeling is dat deze vele malen effectiever is. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking tot de handmatige variant. Met een spoeling reinigt u ook de automaatbak, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat minder slijt. 

Wanneer is een geschikt moment voor een automaat spoeling? 

Bij Flushed adviseren wij u om iedere 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is echter een uiterste. De verwijderde vul en ijzerdeeltjes laten uw automaat nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor revisie van de automaat de enige oplossing is. 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.   

Deze spoeling kost inclusief Olie, zonder filter vervanging €  325 ,-  incl. Btw  

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!  

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines