Volvo V40 Automaat Spoelen

7/05/2023

Volvo V40 Automaat Spoelen 

Vandaag behandelen we het spoelen van de automaat van deze Volvo V40 door Flushed. Bij binnenkomst had de Volvo een kilometerstand van 184.489. Dit is een kilometerstand waarbij een spoeling zeker aan te raden is. Op hogere kilometerstanden kunnen zich problemen voortdoen in de automaat. Na 80.000 kilometer begint de kwaliteit van de olie steeds drastischer te verslechteren. Daarom is het van belang om uw automaat goed te onderhouden, hier is een spoeling de perfecte oplossing voor. Bij Flushed adviseren wij u om uw automaat iedere 60.000 à 80.000 kilometer te laten spoelen. In deze blog leest u verder meer over het spoelen waar Flushed gespecialiseerd in is. Verder vindt u meer informatie over deze Volvo V40. 

Gespoelde Model 

De Volvo V40 is een kleine familie auto die binnen het C-segment valt in Europa. Het model maakte zijn debuut op de 2012 Geneva autoshow. De Volvo die bij Flushed langskwam voor een spoeling van de automaatbak is de T5. Deze uitvoering kent een 2.5 L benzinemotor met 5 cilinders. Dit alles is goed voor een vermogen van 187 kW (254 PK). Hiermee zit de Volvo na een strakke 6,1 seconden al op de 100 km/h en heeft de wagen een topsnelheid van 250 km/h. 

De automaat onder dit model is de 8-traps Aisin TG-81SC automaat. 

Wat zijn de gevaren voor de automaat?  

Warmte is veruit de grootste boosdoener voor een automatisch geschakelde auto. Tijdens het rijden ontstaat er hitte, dit resulteert in een opwarming van de automaat. Als gevolg verbrandt de automatische transmissie olie. Hiermee veranderd vervolgens de viscositeit van de olie. Dit zorgt ervoor dat de automaat slechter presteert, de olie in de automaat is namelijk van zeer groot belang op de prestaties van de automaat. Hierom is het van belang met regelmaat uw olie te laten verversen. Als dit niet gebeurt, dan zal uw automaat slechter gaan functioneren en kunnen zich ernstige klachten binnen de automaat voortdoen. Hieronder vindt u een lijst terug met de meest voorkomende klachten vinnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten, dan adviseren wij u om zo spoedig mogelijk een afspraak in te plannen voor een spoeling.  

Veel voorkomende klachten automaat    

Bonken tijdens op- en terugschakel momenten    

Slippen tijdens de schakelmomenten    

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten    

Weigering van de kickdown     

Noodloop van de automaat     

Overslaan van een versnelling     

Pendelend toerental  

Waarom zou u moeten kiezen voor een spoeling?  

Het grootste voordeel van een spoeling tegenover een handmatige ingreep is dat deze vele keren effectiever is. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking tot de handmatige variant. Met een spoeling reinigt u ook de automaatbak, waardoor al het vuil en slib dat zich ophoopt in de automaat wordt verwijderd. Ook vrijgekomen stukjes ijzer worden verwijderd, hierdoor slijt de automaat minder.  

Wat is een geschikt moment voor een spoeling?  

Bij Flushed adviseren wij u om iedere 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is echter een uiterste. De verwijderde vul en ijzerdeeltjes laten uw automaat nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor revisie van de automaat de enige oplossing is. 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.     

Deze spoeling kost inclusief Olie, zonder filter vervanging € 325 ,-  incl. Btw    

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!    

 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines