Volvo S90 Automaat Spoelen

28/01/2023

Volvo S90 Automaat Spoelen 

Vandaag een bericht over het spoelen van de automaat van deze Volvo S90. Deze spoeling werd uitgevoerd door medewerkers van Flushed bij ons filiaal in Woerden. Bij hoge kilometerstanden kunnen zich bij automatisch geschakelde auto’s zich grote complicaties voortdoen in de automaat. Doormiddel van een spoeling van uw automaat beperkt u de kans op grote problemen, daarnaast wordt uw automaat verholpen van kleinere problemen en gereinigd. Indien u er zeker van wilt zijn om grote complicaties te voorkomen en uw auto is optimale staat te behouden raden wij u bij Flushed aan iedere 80.000 kilometer uw auto te laten spoelen. 

 

Gespoelde Model 

De Volvo S90 is luxueuze sedan geproduceerd door het Zweedse Volvo. Het verscheen voor het eerst op de Internationale Auto show in Detroit in 2016. Onder de motorkap vinden we een 4-cilinder dieselmotor terug met twee turbos. Dit geeft het model 190 pk (140 kW). Hiermee zit de Volvo in 8.2 seconden op de 100 km/h met een topsnelheid van 230 km\h. De koppel bedraagt 400 Nm.  

De gespoelde automaat onder deze Volvo is een 8-traps automaat 

 

Volvo S90 automaat Spoelen front

Gevaren voor de automaat 

De grootste vijand van een automatisch geschakelde auto is warmte. Tijdens het rijden komt er hitte vrij, dit resulteert in het opwarmen van de automatische transmissie olie. Als gevolg hiervan veranderd de viscositeit van de olie. Deze verandering zorgt ervoor dat de olie een deel van haar functies verliest. Bij natgeschakelde automaten speelt de olie juist een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie regelmatig te verversen. Gebeurt dit niet, dan zal uw automaat slechter gaan functioneren en kunnen er ernstige klachten ontstaan. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten, dan adviseren wij u. om zo spoedig mogelijk een afspraak in te plannen voor een spoeling. 

 

Veel voorkomende klachten automaat 

Bonken tijdens op- en terugschakel momenten 

Slippen tijdens de schakelmomenten 

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten 

Weigering van de kickdown  

Noodloop van de automaat  

Overslaan van een versnelling  

Pendelend toerental 

 

Volvo S90 Automaat Spoelen Back 
Waarom automaat spoelen? 

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking tot de handmatige variant. Met een spoeling reinigt u ook uw automaatbak, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat minder slijt. 

 

Wanneer automaat spoelen? 

Bij Flushed adviseren wij u om iedere 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is echter een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor revisie van de automaat de enige oplossing is. 

 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.   

   

   

Deze spoeling kost inclusief Olie, zonder filter vervanging €  325 ,-  incl. Btw 

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines