Volvo 850 T5R Automaat Spoelen

10/03/2023

Volvo 850 T5R Automaat Spoelen  

In het bericht van vandaag zullen we het automaat spoelen van deze Volvo 850 T5R verder onder een vergrootglas brengen. De Volvo kwam langs bij ons filiaal in Woerden voor een spoeling van de automaatbak. Bij binnenkomst had de automaat een kilometerstand van 161.892 kilometers. Bij kilometerstanden als deze kunnen zich problemen gaan voortdoen binnen de automaat. Met behulp van een spoeling bij Flushed onderhoud u uw automaat op de best mogelijke manier. De spoeling verhelpt uw automaat van lichtere klachten en voortkomt grote mankementen. Wij adviseren u bij Flushed om iedere 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. In dit bericht vindt u verder meer informatie over het spoelen bij Flushed, daarnaast kunt u meer vinden over deze Volvo 850 T5R. 

Gespoelde Model 

De Volvo 850 waarvan Flushed de automaat heeft mogen spoelen dateert uit 1996. De 850 is een compacte executive auto en kende twee uitvoeringen. Een saloon en een estate uitvoering, later werd de 850 opgevolgd door zijn broertje de V70. De 850 T5R is een speciale limited edition uitvoering van de 850. Dit model werd geïntroduceerd in 1995. De wagen werd ook wel omschreven als een heuse ‘sleeper car’, want hoewel de auto er op het eerste ogenblik er niet het meest aerodynamisch uitziet had de T5R een drag coëfficiënt van 0.29. Verder had de auto een door getunede motor, welke in samenwerking met Porsche was getuned. Daarnaast bestond de speciale uitvoering ook nog uit een aangepaste body met andere bumpers, spoiler en aanpassingen aan het interieur. Onder de motorkap van de 850 T5R ligt 5-cilinder benzinemotor goed voor 243 pk (181kW). Daarnaast kende de auto een handmatige en automatische geschakelde variant. De automatische variant is een 4-traps automatische transmissie. 

Gevaren automaat 

Warmte is de grootste vijand van een automatisch geschakelde auto. Tijdens het rijden komt er hitte vrij. Hierdoor warmt de automaat op en verbrandt de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie verandert, hierdoor verliest de olie een deel van haar functies. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen. Als dit niet gebeurt zal de automaat slechter gaan presteren en kunnen zich ernstige mankementen voortdoen. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten dan adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen. 

Volvo 850 T5R Automaat Spoelen

Veel voorkomende klachten 

Bonken tijdens op- en terugschakelen 

Slippen tijdens schakelmomenten 

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten 

Weigering van de kickdown 

Noodloop van de automaat 

Overslaan van een versnelling 

Pendelend toerental 

Volvo 850 T5R Automaat Spoelen

Waarom is het van belang uw automaat te laten spoelen? 

Het grootste voordeel van het spoelen is dat het veruit de meest effectieve manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijk tot een handmatige ingreep. Daarnaast reinigt u uw automaatbak ook met een spoeling, hiermee wordt al het vuil en slib in de automaat verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald. Dit weerhoudt de automaat van slijtage.     

Wanneer is een goed moment om uw automaat te spoelen?    

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.0000 a 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie fabriceren geven een maximaal vervangingstermijn aan van 90.000 kilometer, maar dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteen. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waarbij revisie de enige optie is.    

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.     

Deze Spoeling kost inclusief olie, spoeling en de btw € 325,-    

Als u uw afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie. Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines