Volkswagen Sharan Automaatbak Spoelen

26/01/2021

Volkswagen Sharan Automaatbak Spoelen

Vandaag bespreken ik de Volkswagen Sharan, dit model kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. De auto is een multi purpose vehicle en werd in dit geval onder andere gebruikt in combinatie met een Caravan. Tijdens het rijden met de Caravan ondervond de bestuurder klachten, er vonden schokken plaats en er kwam een melding die aangaf dat de olie te warm was. Een spoeling van de automaatbak lost dit soort klachten op. Hieronder staat een uitgebreide uitleg over waarom een automaatbak gespoeld dient te worden.

Volkswagen Sharan

De Volkswagen Sharan is ontstaan uit een samenwerking tussen Volkswagen en Ford. De markt voor multi purpose vehicles (MPV’s) groeide enorm en deze samenwerking was bedoeld om zo snel mogelijk zo veel mogelijk auto’s te produceren voor deze markt. De productie begon in 1995 en loopt nog steeds.

De eerste generatie Sharan staat bekend als Typ 7M, dit type heeft drie fases meegemaakt, bestaande uit meerdere facelifts en varianten van motoren. De tweede generatie is Typ 7N. Deze generatie begon in 2010 en is tevens het type van het gespoelde model.

Gespoelde model

Het gespoelde model is een Volkswagen Sharan uit 2014. Het is een 7-sits model met een benzinemotor. De motor is een 2.0 L 4-cilinder motor en levert een vermogen van 200 pk.

De automaatbak onder dit model is een 6-traps DSG automaat. Dit type automaat is een vorm van DCT-automaten, oftewel automaten met een dubbele koppeling. Deze automaten schakelen erg snel. Bij dit type automaat adviseren wij een spoelingsinterval van elke 60.000 à 80.000 kilometer. Op deze manier wordt de kans op klachten drastisch verkleind. Verder in de blog staat een overzicht van klachten die veelvoorkomend zijn bij DSG automaten.

Aan het einde van de blog staat de prijs voor de spoeling van dit type automaat.

Volkswagen Sharan Automaatbak Spoelen
De Volkswagen Sharan bij Flushed in Woerden

Gevaren automaat

Warmte is de grootste vijand van de automaat. De olie wordt dik en de smeerfunctie neemt af. Het is enorm van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, aangezien enerzijds uw automaat slechter gaat functioneren en anderzijds er ernstige klachten kunnen ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.

Veel voorkomende klachten DSG automaat
  • Schokken tijdens het rijden/schakelen
  • Mechatronic fout
  • Vreemde geluiden tijdens het schakelen/rijden
  • Pendelend toerental
Waarom Automaat Spoelen?

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt.

Wanneer Automaat Spoelen?

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. Wees dit voor!

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de Volkswagen Sharan

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief olie, filter en de btw € 350,-

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijd u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Volkswagen Sharan Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines