Volkswagen Passat Automaat Spoelen

14/12/2020

Volkswagen Passat Automaat Spoelen

De Volkswagen Passat is een middenklasse auto uit het D-segment. Een prachtig grote familie auto met genoeg vermogen om af en toe lekker te accelereren op de wegen. Deze Volkswagen Passat kwam naar Flushed in Woerden voor het spoelen van de automaat. De spoeling had een preventief doeleinde om eventuele klachten in het verschiet te voorkomen. Automaten raken enorm beschadigd als de olie niet wordt ververst dus preventief spoelen is een uitstekend onderhoudsproces. Hieronder kunt u een foto en een filmpje zien van het spoelproces.

Volkswagen Passat

Momenteel in zijn achtste generatie, deze Volkswagen gaat al lang mee. Op de markt gebracht in het jaar 1973 en na meerdere facelifts kan je momenteel de nieuwste B8 Volkswagen Passat zien rijden. Martin Winterkorn omschreef de Volkswagen Passat B8 als een: ‘premium car without the premium price.’ Dat is te zien aan de luxe uitstraling en goede performance zonder een enorm prijskaartje. Volkwagen probeert momenteel met dit model door te breken in de ‘premiumklasse.’

Volkswagen Passat Automaat Spoelen
De Volkwagen Passat bij Flushed in Woerden

Gespoelde model

De Volkwagen Passat die Flushed heeft bezocht was een B8 uit 2016. Onder de kap van dit model ligt de krachtigste benzinemotor van de B8 uitvoeringen, namelijk een 2.0 TSI 4Motion motor. Deze motor levert een vermogen van 280 pk en behaald de 100 km/h in 5,5 seconden. Van alle huidige modellen is deze versie het snelst en levert het hoogste vermogen.

Automaat

De automaat onder deze Volkwagen Passat was een 6-traps DSG automaat. DSG staat voor Direct-Shift Gearbox en is ontworpen door het Amerikaanse bedrijf BorgWarner onder licentie van Volkswagen. De DSG automaten maken gebruik van twee koppelingen, een voor de even versnellingen en de andere voor de oneven. De DSG automaat schakelt als gevolg eigenlijk steeds naar een andere koppeling, waardoor snel geschakeld kan worden.
Bij deze automaat adviseren wij een verversingsinterval om de 60.000 kilometer. Op deze manier heb je de kleinste kans op klachten en blijft de automaat soepel schakelen.

Volkwagen Automaatbak Spoelen
De Volkwagen Passat tijdens de spoeling

Warmte is de grootste vijand van de automaat. De olie wordt dik en de smeerfunctie neemt af. Het is enorm van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, aangezien enerzijds uw automaat slechter gaat functioneren en anderzijds er ernstige klachten kunnen ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.

Veel voorkomende klachten DSG automaat
  • Te vroeg opschakelen
  • Aparte geluiden uit de automaatbak
  • Slecht schakelen bij hoge toeren
  • Schok bij het opschakelen van de 5e naar 6e
  • Slecht schakelen bij hoge toeren

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt.

Wanneer Automaat Spoelen?

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. Wees dit voor!

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de Volkswagen Passat

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen, filter en de btw € 350,-

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijd u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Volkswagen Passat Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?