Volkswagen Golf R AutomaatFlush

2/05/2024

Volkswagen Golf R AutomaatFlush 

In het bericht van vandaag behandelen we de automaatflush van deze Volkswagen Golf R bij Flushed. Bij Binnenkomst had de volkswagen 114.000 km op de teller staan, een kilometerstand waarbij het flushen van uw automaat zeker aan de raden valt. Op hogere kilometerstanden kunnen zich namelijk problemen voortdoen aan de automaat. Een spoeling bij Flushed dient hierom als een uitermate geschikte manier van onderhoud aan uw automatische transmissie. In dit bericht lees u verder alle benodigde informatie over het spoelen waar Flushed gespecialiseerd in is, daarnaast vindt u verder interessante informatie over deze bijzondere Volkswagen R. 

 

Gespoelde Model 

De Volkswagen die bij Flushed langskwam voor een spoeling is de Golf R uit 2016. De Golf R is de high-performance uitvoering van het model. De Golf R wordt geleverd met een vermogen van 221 kW (300 pk). Dit is mogelijk door de 2.0 L 4-cilinder benzine-motor met turbo. Hiermee zit de Golf in minder dan 5 seconden op de 100 km/u en topsnelheid bedraagt 250 km/u. 

De automaat onder dit model is een 6-traps DSG. 

Volkswagen Golf R AutomaatFlush

Gevaren automaat   

Warmte is de grootste vijand van een automatisch geschakelde auto. Tijdens het rijden komt er hitte vrij. Hierdoor warmt de automaat op en verbrandt de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie verandert, hierdoor verliest de olie een deel van haar functies. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen. Als dit niet gebeurt zal de automaat slechter gaan presteren en kunnen zich ernstige mankementen voortdoen. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten dan adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.   

Veel voorkomende klachten   

Bonken tijdens op- en terugschakelen   

Slippen tijdens schakelmomenten   

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten   

Weigering van de kickdown   

Noodloop van de automaat   

Overslaan van een versnelling   

Pendelend toerental   

AutomaatFlush Volkswagen Golf R

Waarom is het van belang uw automaat te laten spoelen?   

Het grootste voordeel van het spoelen is dat het veruit de meest effectieve manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijk tot een handmatige ingreep. Daarnaast reinigt u uw automaatbak ook met een spoeling, hiermee wordt al het vuil en slib in de automaat verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald. Dit weerhoudt de automaat van slijtage.       

Wanneer is een goed moment om uw automaat te spoelen?      

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.0000 a 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie fabriceren geven een maximaal vervangingstermijn aan van 90.000 kilometer, maar dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waarbij revisie de enige optie is.      

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.       

Deze Spoeling kost inclusief, Olie, exclusief filter vervanging € 350,- incl. Btw.       

Als u uw afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie. Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!   

Volkswagen Golf R AutomaatFlush

 

 

 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?