Volkswagen Golf R Automaat Spoelen

6/04/2023

Volkswagen Golf R Automaat Spoelen 

In deze blog behandelen we het spoelen van de automaat van deze Volkswagen Golf R door Flushed. Bij binnenkomst had de Volkswagen Golf een kilometerstand van 89.045. Wij van Flushed raden wij u aan om iedere 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. Bij hoge kilometerstanden kunnen zich namelijk mankementen gaan voortdoen in de automaat. Een spoeling is een goede manier van onderhoud voor uw automaat, zo blijft uw auto in optimale staat. In dit bericht kunt u verder meer informatie terugvinden over het spoelen van automaten waar wij bij Flushed bekend om staan en daarnaast vindt u verdere informatie over de Golf. 

Gespoelde Model 

De Volkswagen Golf is misschien wel de bekendste auto op de Europese wegen. Het model is de derde meest succesvolle auto na de Toyota Corolla en Ford F-series. De Golf maakte zijn debuut in 1974 en kent ondertussen al 8 generaties. Bij de eerste generatie van de Volkswagen Golf was bedoeld als een opvolger voor de welbekende Volkswagen Beetle. De Golf die bij Flushed langskwam voor een spoeling is de Golf R, dit is de aanduiding voor de sportievere variant van het model. De auto komt uit de zevende generatie, maar wel na de facelift van 2016. Het model heeft een 4-cilinder benzinemotor die goed is voor 150 pk (110 kW). Hiermee zit de Golf na 8.6 seconden op de 100 km/h. De topsnelheid van het model bedraagt 216 km/h. 

De automaat onder dit model is de 6-traps DSG van Volkswagen. 

De Golf R tijdens het spoelen van de automaat door Flushed

Gevaren automaat  

Warmte is de grootste vijand van een automatisch geschakelde auto. Tijdens het rijden komt er hitte vrij. Hierdoor warmt de automaat op en verbrandt de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie verandert, hierdoor verliest de olie een deel van haar functies. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen. Als dit niet gebeurt zal de automaat slechter gaan presteren en kunnen zich ernstige mankementen voortdoen. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten dan adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.  

Veel voorkomende klachten  

Bonken tijdens op- en terugschakelen  

Slippen tijdens schakelmomenten  

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten  

Weigering van de kickdown  

Noodloop van de automaat  

Overslaan van een versnelling  

Pendelend toerental  

Waarom is het van belang uw automaat te laten spoelen?  

Het grootste voordeel van het spoelen is dat het veruit de meest effectieve manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijk tot een handmatige ingreep. Daarnaast reinigt u uw automaatbak ook met een spoeling, hiermee wordt al het vuil en slib in de automaat verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald. Dit weerhoudt de automaat van slijtage.      

Wanneer is een goed moment om uw automaat te spoelen?     

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.0000 a 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie fabriceren geven een maximaal vervangingstermijn aan van 90.000 kilometer, maar dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waarbij revisie de enige optie is.     

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.      

Deze Spoeling kost inclusief, Olie, exclusief filter vervanging € 350,- incl. Btw.      

Als u uw afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie. Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!  

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines