Volkswagen Golf CarbonFlushen

14/11/2023

Volkswagen Golf CarbonFlushen 

Vandaag een bericht over het CarbonFlushen van de motoronderdelen van deze Volkswagen Golf GTI uit 2019. De desbetreffende Golf is niet zomaar een Golf, deze Volkswagen Golf is namelijk gebaseerd op de TCR-kampioenschappen. Dit is een kampioenschap voor touringcars. Onder andere Tom Coronel nam 2023 deel aan deze series, waar hij met de Audi RS3 het kampioenschap wist te winnen. In deze blog leest u verder alles over het reinigen van koolstofaanslag met behulp van een waterstof reiniging. Verder vindt u meer informatie over de Volkswagen Golf GTI. 

 
Gespoelde Model 

Zoals al eerder vermeld is de Volkswagen Golf die langskwam bij Flushed voor een CarbonFlush een GTI TCR uitvoering. Dit maakt dat deze Golf een zeer sportieve variant van de Volkswagen Golf is. Het Model wordt aangedreven door een 2.0 L 4-cilinder motor met Turbo en heeft een vermogen van 213 kW (290 PK). Dit zorgt ervoor dat de Golf na 5,6 seconden al op de 100 km/u zit en de topsnelheid 250 km per uur bedraagt. 

Volkswagen Golf CarbonFlushen

 
Wat houdt een CarbonFlush in en welk belang behaalt u ermee? 

Het CarbonFlushen bij Flushed is een reiniging met behulp van een machine waarbij koolstof aanslag uit de verbrandingselementen van de motor wordt verwijderd. Wanneer u rijdt vindt er een verbranding in de motor plaats. Op termijn zorgt de verbranding echter voor een afstoot van koolstof aan de oppervlakten binnen de motor. De ophoping van koolstof in de verbrandingselementen heeft een negatieve impact op het rijgedrag van uw auto. Een ophoping van koolstof kan veroorzaakt worden door onder andere: Een incomplete verbranding van de brandstof, Olie degradatie of door hercirculatie van de uitlaatgassen. 

 
Klachten die u kunt ervaren naar aanleiding van de ophoping van koolstof 

Verminderde prestaties tijdens het rijden    

Hoger brandstof verbruik   

Rokende uitlaat tijdens het rijden    

Schokkende motor    

Slijtage van motoronderdelen 

CarbonFlushen bij Flushed

 

Hoe werkt het CarbonFlushen? 

Bij Flushed maken wij gebruik van gespecialiseerde apparatuur voor het reinigen van koolstof in de motor. Hierbij wordt doormiddel van elektrolyse een mengsel van zuurstofgas en waterstofgas gevormd in de machine. Dit mengsel wordt vervolgens in de luchtinlaat toegevoegd. Het mengsel van waterstofgas en zuurstofgas wordt vervolgens tot verbranding gebracht zoals gebruikelijk in de motor. Door het mengsel onstaat er een vele malen hogere verbrandingstemperatuur dan wanneer er gebruikelijk brandstof verbrandt met alleen lucht. Hierdoor komt de koolstof aanslag los van de oppervlakten van de motoronderdelen, waarna het in de lucht bindt aan het toegevoegde mengsel. Dit resulteert in een gereinigde motor, waarbij de koolstof aanslag verwijderd zal zijn. 

 

Voordelen van het laten reinigen van de koolstofaanslag 

Zuiniger brandstof verbruik   

Schonere Emissie    

Motor die soepeler loopt   

Verbeterde werking van de automatische versnellingsbak   

Stillere motor   

Herstel van prestaties   

Voorkomt mankementen aan de motor    

 

Wanneer is een juist moment om een CarbonFlush uit te voeren?    

Wij hanteren u om op iedere 40.000 tot 50.000 kilometer uw auto te laten CarbonFlushen. Op dit interval van onderhoud wordt het beste resultaat behaald.   

Overweegt u om een CarbonFlush uit te voeren, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is.     

    

Een CarbonFlush bij Flushed kost € 89 ,- inclusief BTW in combinatie met een Spoeling of Motorflush. Indien u een alleen een CarbonFlush laat uitvoeren kost dit  € 115 ,- inclusief BTW.  

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel. Waarna wij de motor van uw auto in 30 à 90 minuten spoelen. De oude olie vervangen we met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder!    

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?