Volkswagen Golf Automaatbak Spoelen

15/04/2021

Volkswagen Golf Automaatbak spoelen

In deze blog wordt de Volkswagen Golf besproken, dit welbekende model kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. De spoeling is uitgevoerd bij een kilometerstand van 137.685. Bij dit aantal gereden kilometers is er, mits er nog nooit een spoeling is verricht, al veel schade aan de automaat. Lees verder in de blog meer over de schadelijke processen binnen de automaat.

Wij raden altijd aan om na de eerste 60.000 kilometer en daarna elke 80.000 kilometer onderhoud te verrichten aan de automaat. In ieder geval is het verversen van de automaatolie van belang. Waarom automaat spoelen de beste onderhoudsvorm is lees je ook verder in de blog. Eerst iets over de Volkswagen Golf!

Volkswagen Golf

De Volkswagen Golf is een compacte auto en wordt al geproduceerd sinds 1974. Het eerste model dat op de markt kwam was de Golf Mk1, dit was een vervanging voor de bekende Volkswagen Beetle. De productie wordt al jaren goed ontvangen, wereldwijd is de Golf namelijk het derde best verkopende automodel, na de Toyota Corolla en de Ford F-series.

De productie van de Golf loopt uiteraard nog steeds en zit in de 9e generatie. 8 modellen zijn dus de huidige voor geweest en gemiddeld loopt een productiegeneratie zo’n 6 jaar. Naast de normale modellen is er ook een elektrische versie van de Golf.

Gespoelde model

Het model dat is gespoeld door ons was een Volkswagen Golf uit 2008. Daarmee behoort het model tot de 5e generatie: de Golf Mk5/A6, type 1K. De motor onder dit model is een 1.4 TSI motor van Volkswagen Group. Het is een dubbelgelede motor met vier cilinders en levert een vermogen van 170 pk.

De automaat onder deze Golf was een 6-traps DSG automaat. De DSG automaat heef 2 koppelingen met elk een bepaald aantal versnellingen. Bij een 6-traps automaat heb je drie even versnellingen die behoren tot de eerste koppeling en drie oneven versnellingen die behoren tot de tweede koppeling. Als je in versnelling 2 zit is versnelling 3 al geactiveerd in de tweede koppeling. Wanneer je wil schakelen van 2 naar 3 gaat dit daarom erg snel en soepel.

Volkswagen Golf Automaatbak Spoelen

De nieuwe automatische transmissie olie die wordt gepompt in de automaat van de Volkswagen Golf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De olie binnen de automaat gaat geen autoleven mee. Automatische transmissies moeten namelijk onder zware omstandigheden functioneren. Er zijn kort gezegd drie gevaren voor de automaat: warmte, slijtage en vervuiling. Warmte leidt ertoe dat de olie verband, slijtage heeft als gevolg dat er deeltjes ijzer vrijkomen en gaan zwerven in de automaat en vervuiling van de olie zorgt voor een slechte werking van de olie. Deze gevaren gebeuren standaard en daarom is het logisch om regelmatig uw automaat te spoelen. Gebeurd dit niet, dan ontstaan er klachten die uiteindelijk leiden tot een revisie als enige oplossing.

Waarom automaat spoelen

Het spoelen van de automaat is de beste manier om van onderhoud voor de automaatbak. De olie wordt ververst en er vindt een reinigingsproces plaats. Bij het handmatig vervangen van olie wordt enkel de olie in de carterpan verwijderd, dit is enkel 2 tot 3 liter. Bij het spoelen van de automaat vervang je ruim 95% van de oude olie en vaak kom je dan rond zo’n 7 liter. Het reinigingsproces zorgt ervoor dat al het gevestigde vuil en losgekomen ijzer uit de bak wordt verwijderd.

Een spoeling van de automaat helpt vaak ook om klachten te verhelpen. Helaas kunnen er altijd klachten ontstaan. Hieronder staat een lijstje met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Wanneer u merkt dat een van deze klachten zich voordoet binnen uw auto, dan is het verstandig om uw auto te laten spoelen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen, filter en de btw € 350,-

Flushed is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het spoelen van automaten. Bij ons kunt u uw automaat laten spoelen door professionals. Wij hebben een eigen geoptimaliseerde methode, verbeterd met onze kennis er ervaring. Daarnaast hebben wij een team van gespecialiseerd personeel en een eigen oliemerk dat ons al jaren het beste resultaat garandeert! Tijdens de spoeling kunt u meekijken met ons personeel of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding!

Volkswagen Golf Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines