Volkswagen Golf Automaat Spoelen

19/04/2022

Volkswagen Golf Automaat Spoelen

In dit bericht wordt een recente spoeling van een Volkswagen Golf besproken, het gaat in dit geval om het spoelen van de automaat. Het bekende compacte Golf model rijdt het beste door goed onderhoud. De DSG onder dit model is een sterke automaat en dient ook meegenomen te worden in het totale onderhoudsproces. Wij hebben de spoeling uitgevoerd toen de kilometerstand op 76.668 kilometer stond. Het advies wat vaak wordt gegeven is om de automaat elke 80.000 kilometer te spoelen voor het beste onderhoud, dit was dus een uitstekend moment om onze garage te bezoeken.

De Golf wordt al geproduceerd sinds 1974 en ontstond in eerste instantie doordat er een vervanging nodig was voor de Volkswagen Beetle. Dit bleek een goede beslissing te zijn: de Volkswagen Golf is het derde best verkopende automodel in de wereld. De productie kent negen generaties, de negende loopt nog steeds.

Gespoelde model

Het model die wij hebben gespoeld was een Volkswagen Golf uit 2018. Dit jaar zegt dat dit model behoord tot de zevende generatie van de Golf, genaamd: MK7. In dit specifieke geval gaat het om een Golf GTD. Dit betekend dat de auto een aandrijving bevat bestaande uit een 2.0 liter common rail diesel motor die een vermogen van 184pk levert. De automaat onder dit model is een DSG 7-traps automaat. DSG staat voor een dubbele koppeling, deze techniek wordt gebruikt om zo soepel mogelijk te schakelen. De automaat bestaat uit twee koppelingen met elke specifieke schakelingen (even , oneven). Wanneer er wordt gereden is de volgende schakeling al geactiveerd, waardoor er direct geschakeld kan worden.

Volkswagen Automaat Spoelen

Wat is automaat spoelen?

Het spoelen van de automaat is een onderhoudsproces dat wordt uitgevoerd door een machine. Deze speciale machine wordt gekoppeld aan de automaat, waardoor er onder andere de olie binnen de automaat ververst kan worden. Deze oude olie is vervuild en verbrand, dus daarom is het van belang om deze om de zoveel tijd te vervangen (circa elke 80.000 kilometer). Daarnaast worden alle vuile deeltjes en beschadigende ijzerresten uit de automaatbak verwijderd. Hierdoor kan de automaat weer ultiem presteren.

Wanneer er niet regelmatig onderhoud wordt verricht aan de automaat, kunnen er klachten ontstaan. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten. Wanneer u merkt dat een van deze klachten voorkomen bij uw auto, adviseren wij u om een spoeling te laten doen. Een spoeling van de automaat is namelijk de beste vorm van onderhoud voor de automaat.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Een automaat is een cruciaal onderdeel binnen uw auto. Daarom is het extra belangrijk om deze goed te onderhouden. Veel bestuurders hebben hun automaat nog nooit gespoeld, aangezien zij ervan overtuigd zijn dat dit niet nodig is. Uiteindelijk leidt dit tot een automaat die niet goed functioneert of zelfs kapot gaat. Een revisie van de automaat kost gemiddeld 2000 – 7500 euro, dit risico kan voorkomen worden door een simpele spoeling van de automaat.

Filmpje voor een impressie van het spoelen

Spoelen als onderhoudsproces

Om de zoveel tijd moet de olie binnen de automaatbak ververst worden. Tijdens het rijden verbrand de olie, daarnaast vindt er ook veel vervuiling plaatst in de automaat. Wanneer de automaat om de 60.000 à 80.000 kilometer wordt gespoeld, kan hij volgens experts vrijwel eindeloos mee.

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen, filter en de btw € 375,-

Een spoeling duurt gemiddelde 30 tot 90 minuten. Tijdens het spoelen kunt u kijken hoe uw auto wordt gespoeld door een van onze specialisten. U kunt er ook voor kiezen om te verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!
Volkswagen Golf Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines