Volkswagen EOS Automaatbak spoelen

30/08/2022

Volkswagen EOS Automaatbak spoelen

In dit bericht bespreek ik de Volkswagen EOS, dit model kwam naar Flushed Woerden voor het spoelen van de automaatbak. Het model werd gespoeld toen de kilometerstand 175.464 bedroeg. De spoeling verliep uitstekend en heeft enkele lichte klachten verholpen. Er was merkbaar verschil te voelen na de spoeling, de automaat schakelde weer heel soepel. Na een aantal gereden kilometers richting de 200.000 is het van belang om goed geïnformeerd te zijn over mogelijke gevaren voor de automaat. In deze tijd wordt er een hoop schade veroorzaakt en na 200.000 kilometer zorgt dit vaak voor hevige klachten. Deze zijn vaak enkel te verhelpen door middel van een dure reparatie, dus kan het voordeliger zijn om preventief onderhoud te verrichten. Dit kan door middel van een olieverversing en reiniging.

Gespoelde model

De Volkswagen EOS is een sportieve cabrio die is geproduceerd van 2006 tot 2015. Het model werd geïntroduceerd als opvolger van de Volkswagen Golf Cabrio. Het model dat wij hebben gespoeld heeft het bouwjaar 2011. Onder deze Volkswagen ligt de bekende DSG-automaat, die soepel schakelen mogelijk maakt. Dit soort automaten maken namelijk gebruik van twee koppelingen die beide verschillende versnellingen bevatten. Beide koppelingen worden tijdens het rijden geactiveerd, waardoor je sneller kan schakelen dan met één koppeling. De prachtige blauwe EOS is hieronder te zien op foto’s en na wat verdere informatie over de gevaren voor de automaat kunt u een filmpje bekijken van de spoeling. Ook kunt u onderaan de blog een afspraak maken.

Volkswagen EOS Automaatbak Spoelen

Gevaren automaat

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Tijdens het rijden komt er hitte vrij, wat resulteert in het warm worden van de automaat en in het verbranden van de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie veranderd vervolgens waardoor de olie haar functies verliest. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, gebeurt dit niet, dan gaat uw automaat slechter functioneren en kunnen ernstige klachten sneller ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen
  • Slippen tijdens de schakelmomenten
  • Verhoogd toerental tijdens de schakelmoment
  • Weigeren van de kickdown
  • Noodloop van de automaat
  • Overslaan van een versnelling
  • Pendelend toerental
Waarom Automaat Spoelen?

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt.

Wanneer Automaat Spoelen?

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. Wees dit voor!

Volkswagen Automaat Spoelen

Veel voorkomende klachten automaat
 • Slecht schakelen
 • Schommelend toerental
 • Verhoogd brandstofverbruik
 • Disfunctioneren van de Kick-down
 • Weigeren automaatbak
 • Gevoelsmatig vermogensverlies

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief olie, filterwissel, toevoegingen en de btw € 350,-

Flushed is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het spoelen van automaten. Bij ons kunt u uw automaat laten spoelen door professionals. Wij hebben een eigen geoptimaliseerde methode, verbeterd met onze kennis er ervaring. Daarnaast hebben wij een team van gespecialiseerd personeel en een eigen oliemerk dat ons al jaren het beste resultaat garandeert! Tijdens de spoeling kunt u meekijken met ons personeel of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding!

Volkswagen EOS Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?