Volkswagen Caddy CarbonFlush

21/02/2024

Volkswagen Caddy CarbonFlush 

In de blog van vandaag behandelen we de CarbonFlush van de Volkswagen Caddy door Flushed. Een Carbonflush, ook wel bekend als Carbon Cleaning, is een uitermate geschikte manier van onderhoud aan de motoronderdelen. Bij Flushed adviseren wij u om op ieder interval van 40.000 à 50.000 kilometer uw motor te laten reinigen. In dit bericht vindt u verder alle benodigde informatie over CarbonFlushen bij Flushed en waarom dit een uitermate geschikte manier van onderhoud is aan uw motor. Daarnaast vindt u nog leuke informatie over deze Volkswagen Caddy, 

Gereinigde model 

De Caddy is een bekende bedrijfsbus van Volkswagen, deze wordt geproduceerd sinds 1980. De Caddy die bij Flushed langskwam voor een CarbonFlush dateert 2016 en behoort toe aan de derde generatie van het busje. Onder de motorkap heeft de caddy een 2.0 L 4-cilinder benzinemotor liggen, deze is goed voor een vermogen van 110 kW (150 pk).

Wat is een CarbonFlush en welk profijt behaalt u uit deze manier van onderhoud?  

Een CarbonFlush, ook wel bekend als een carbon cleaning of waterstofreiniging, is een proces waarbij met behulp van een machinale spoeling koolstof aanslag uit de verbrandingselementen van de motor verwijderd wordt. Wanneer u rijdt vindt er in de motor continu een verbranding plaats, Op termijn zorgt deze verbranding echter voor een afstoot van koolstof aan de oppervlakten binnen in de motor. Deze ophoping zal kunnen zorgen voor een vermindering van uw auto. De ophoping kan veroorzaakt worden door onder andere: Een incomplete verbranding van de brandstof, Olie degradatie of door de hercirculatie van de uitlaatgassen.  

Klachten die u kunt ervaren naar aanleiding van een ophoping van koolstof  

Verminderde prestaties tijdens het rijden  

Hoger brandstof verbruik  

Rokende uitlaat tijdens het rijden  

Schokkende motor  

Slijtage van de motoronderdelen  

Hoe gaat de CarbonFlush in zijn werking  

Bij Flushed maken wij gebruik van gespecialiseerde apparatuur voor de waterstofreiniging. Hierbij wordt met behulp van elektrolyse oxyhydrogen gevormd in de machine. Vervolgens wordt de HHO toegevoegd in de lucht inlaat en vervolgens met de brandstof bij elkaar gebracht. Wanneer dit mengsel tot verbranding wordt gebracht resulteert dit in een veel hogere temperatuur dan wanneer alleen de brandstof verbrand wordt. Hierdoor bindt de koolstof aan de moleculen van oxyhydrogen. Waarna er Hydro carbon en carbon monoxide de uitlaat komen. Dit resulteert in een gereinigde motor, waarbij de koolstof aanslag verwijderd zal zijn.  

Voordelen van een CarbonFlush     

Zuiniger brandstof verbruik    

Schonere Emissie     

Motor die soepeler loopt    

Verbeterde werking van de automatische versnellingsbak    

Stillere motor    

Herstel van prestaties    

Voorkomt mankementen aan de motor     

     

Wanneer is een juist moment om een CarbonFlush uit te voeren?     

Wij hanteren u om op iedere 40.000 tot 50.000 kilometer uw auto te laten CarbonFlushen. Op dit interval van onderhoud wordt het beste resultaat behaald.    

Overweegt u om een CarbonFlush uit te voeren, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is.      

     

Een CarbonFlush bij Flushed kost € 89,- inclusief BTW in combinatie met een Spoeling of Motorflush. Indien u een alleen een CarbonFlush laat uitvoeren kost dit € 115,- inclusief BTW.   

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel. Waarna wij de motor van uw auto in 30 à 90 minuten spoelen. De oude olie vervangen we met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder! 

 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?