Traditioneel Automaat Spoelen

27/12/2022

Traditioneel Spoelen Automaat 

Soms komt het voor dat het voor een type automaat niet mogelijk is om deze automaat te spoelen doormiddel van de machines en andere apparatuur die bij Flushed gebruikt worden. Het alternatief hierop is het traditioneel automaat spoelen, die Flushed ook aanbiedt. Bij deze vorm van spoeling wordt de automaat gespoeld doormiddel van olie en toegevoegde reiniger. Daarna leggen we hiermee een korte spoelingsrit af. In dit bericht vindt u verdere informatie over deze manier van spoelen en welke automaten hiervoor in aanmerking komen. 

 

Welke automaten komen in aanmerking voor de traditionele spoeling? 

De automaten die in aanmerking komen voor deze spoeling zijn die van het 7dct300 model van Getrag. Getrag was een grote speler binnen de markt voor transmissies. Alleen is sinds 2015 overgenomen door Magna Powertrain waar het bedrijf nu onder valt. De getrag 7dct300 bevat een dubbele natte koppeling en vernieuwde electro mechanische en hydraulische componenten. Hierdoor de automaat een stuk zuiniger is dan zijn voorgangers. Dit zorgt voor een beter rijplezier en beter comfort.  

De 7dct300 is terug te vinden onder modellen van Renault, BMW/Mini en Mercedes 

Renault Espace bij Flushed voor traditionele spoeling automaat

Waarom is de 7dct300 niet normaal te spoelen? 

De transmissie van getrag varieert op de gemiddelde transmissie die bij Flushed gespoeld wordt in de manier waarop deze automaat zijn koeling werkt. Bij deze automaat gebeurt de koeling namelijk intern in de automaat. Hierdoor ontbreken bij deze automaat de nodige leidingen voor een spoeling met de machines die Flushed gebruikt. Het alternatief hierop is een traditionele spoeling. 

 

Hoe gaat de traditioneel automaat spoelen in zijn werk?

Bij een traditionele spoeling bij Flushed laten we eerst de olie in de automaat weglopen. Vervolgens zal de automaat met nieuwe olie en een speciale reiniger gevuld worden. Daarna maken we 20 minuten een spoelingsrit om het systeem schoon te maken. Hierna halen we opnieuw de olie en de toegevoegde reiniger uit het systeem. Tot slot voegen we dan opnieuw gecertificeerde olie toe aan de automaat. Deze handeling duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten.  

 

Waarom is het van belang de automaat te laten spoelen? 

Tijdens het rijden komt er hitte vrij in de automaat, hierdoor warmt de automaat op en vindt er verbranding plaats van de transmissie olie. Dit lijdt tot slijtage en het ontstaan van slib binnen de automaat. Als gevolg hiervan veranderd de viscositeit van de olie in de transmissie en verslechteren de prestaties van de olie. Olie speelt in een natgeschakelde automaat namelijk een grote rol in de prestaties. Indien er geen onderhoud  kan dit vervolgens resulteren in ernstige klachten. Daarom is het van belang uw automaat met regelmaat te laten spoelen, zodat uw automaatbak gereinigd wordt en hiermee het slib en residu verwijderd wordt. Dit ziet u terug in de onderstaande afbeelding waarbij u een duidelijk verschil terug vindt in de vervangen olie (links) en de nieuwe olie (rechts).

 

Renault Scenic traditioneel automaat spoelen

 

Wanneer wordt u aangeraden uw automaat te laten spoelen? 

Bij Flushed adviseren wij u om een traditionele spoeling iedere 60.000 kilometer uit te laten voeren. Wanneer u uw automaat bij deze regelmaat besluit te laten reinigen wordt de kans op klachten geminimaliseerd en blijft uw automaat op zijn best presteren. 

 

De modellen die langskwamen bij Flushed voor een traditionele automaat spoeling

De modellen die u terug vindt in deze blog die bij Flushed langs kwamen voor een spoeling van hun automaten zijn de Renault Scenic en de Renault Espace, beide wagens hebben de DW5 automaat zoals de getrag bij Renault genoemd wordt.  

 

Deze spoeling kost inclusief Olie, inclusief btw € 360 ,- 

Als u een afspraak heeft gemaakt voor een spoeling, dan rijdt u naar onze garage. Daar zal u worden ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortable wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie. 

Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?