Toyota Verso-S Automaatbak Spoelen

14/12/2022

Toyota Verso-S Automaatbak Spoelen

In deze blog behandel ik de spoeling van de Toyota Verso-S. Dit model kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. Wederom behandelen we de uitgevoerde spoeling. Onderaan in de blog vindt u verdere informatie over het spoelen en belang hiervan.  De spoeling van de Toyota Verso-S vond plaats toen de 151.625 km bedroeg. Het spoelen van de Toyota Verso-S automaatbak verliep zonder problemen en werd uitgevoerd door onze collega’s van Flushed Woerden. Wij adviseren altijd om iedere 80.000 kilometer onderhoud te laten verhouden, zodat blijvende schade voorkomen kan worden. 

 

Gespoelde Model

De Toyota Verso-S is een compacte MPV. De “S” staat voor size, smart en sophisticated. De enige generatie van de Toyota Verso-S die in Nederland verkocht werd was die van 2011 tot 2016. Het model wordt geproduceerd in Japan en is daar zeer populair vanwege de omvang van het model. 

Het model wordt aangedreven door een vier cilinder motor die 73 kW (99 PK) levert. Schakelen vindt plaats doormiddel van een 6-traps automaatbak. 

 

 Geschiedenis Toyota

De voornaamste reden waardoor u van de Toyota Group gehoord zal hebben is haar immense impact op de auto-industrie, maar wist u ook dat Toyota tot op heden ook nog betrokken is in de textielindustrie waar. Deze geschiedenis is ook terug te vinden in het logo van Toyota, wanneer u goed naar het logo kijkt zult u hier een draad die door een naald getrokken wordt in terugvinden. 

 

Gevaren automaat 

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Tijdens het rijden komt er hitte vrij, wat resulteert in het warm worden van de automaat en in het verbranden van de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie veranderd vervolgens waardoor de olie haar functies verliest. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, gebeurt dit niet, dan gaat uw automaat slechter functioneren en kunnen ernstige klachten sneller ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen. 

 

Veel voorkomende klachten automaat

Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen 

Slippen tijdens de schakelmomenten 

Verhoogd toerental tijdens het schakelmoment 

Weigeren van de kickdown 

Noodloop van de automaat 

Overslaan van een versnelling 

Pendelend toerental 

 

Toyota Verso-S Automaat spoelen

Waarom Automaat Spoelen? 

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt. 

 

Wanneer Automaat Spoelen?

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. Wees dit voor! 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s. 

 

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoeging en de btw € 325,-

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines