Toyota RAV4 Automaatbak Spoelen

15/11/2021

Toyota RAV4 Automaatbak spoelen

Kort geleden kwam er een Toyota RAV4 naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. Dit was de eerste compacte cross-over SUV ooit gemaakt. Het gespoelde model had 143.000 kilometers op de teller tijdens de spoeling en reed daarna weg met voelbaar resultaat, het schakelen ging een stuk soepeler.

toyota rav4 automaatbak spoelen
Toyota RAV4

Toyota produceert de RAV4 al sinds 1994, in deze tijd heeft de productie 5 verschillende generaties geproduceerd. Het is model gemaakt voor consumenten die naast de voordelen van een SUV (ruimte, hoger, full-time 4WD etc.), ook wilde genieten van zuinigheid die te vergelijken is met compacte modellen.

Gespoelde model

Het gespoelde model was een RAV4 uit 2002 en daarmee behorend tot de tweede generatie RAV4, de XA20. Deze generatie werd geproduceerd tot 2005. De motor onder dit model was een 2.0L I4 motor uit de familie van de Toyota AZ motoren (benzine). Deze motor levert een vermogen van 150pk. De automaat onder dit model was een 4-traps automaat.

Toyota RAV4
Gevaren automaat

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Tijdens het rijden komt er hitte vrij, wat resulteert in het warm worden van de automaat en in het verbranden van de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie verandert vervolgens waardoor de olie haar functies verliest. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, gebeurd dit niet, dan gaat uw automaat slechter functioneren en kunnen ernstige klachten sneller ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.

 

Veel voorkomende klachten automaat
  • Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen
  • Slippen tijdens de schakelmomenten
  • Verhoogd toerental tijdens de schakelmoment
  • Weigeren van de kickdown
  • Noodloop van de automaat
  • Overslaan van een versnelling
  • Pendelend toerental

 

Waarom Automaat Spoelen?

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt.

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

De kosten van deze spoeling zijn vanaf € 325,- inclusief olie, toevoegingen en de btw

Flushed is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het spoelen van automaten. Bij ons kunt u uw automaat laten spoelen door professionals. Wij hebben een eigen geoptimaliseerde methode, verbeterd met onze kennis er ervaring. Daarnaast hebben wij een team van gespecialiseerd personeel en een eigen oliemerk dat ons al jaren het beste resultaat garandeert! Tijdens de spoeling kunt u meekijken met ons personeel of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding!

Toyota RAV4 Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?