Toyota Rav4 Automaat Spoelen

27/11/2023

Toyota RAV4 Automaat Spoelen

In de blog van vandaag behandelen we het spoelen van de automaat van de Toyota RAV4. Bij Flushed adviseren wij u om iedere 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen om zodoende deze in optimale staat te behouden. In deze blog vindt u verdere informatie over het spoelen waar wij bij Flushed gespecialiseerd in zijn en vindt u meer over de Rav4.

Gespoelde Model

De Toyota Rav4 die bij Flushed langskwam voor een spoeling dateert uit 2014. Hiermee behoort deze Rav4 tot de vierde generatie van het model. Deze RAV4 is uitgerust met een krachtige 2.0-liter 4-cilinder benzine-motor, die 111 kW (151 pk) aan vermogen levert. Hoewel de RAV4 misschien niet de snelste in zijn klasse is, heeft hij toch een respectabele topsnelheid van 185 km/h en bereikt hij vanuit stilstand 100 km/h in 10,7 seconden.

De Toyota Rav4 is uitgerust met een conventionele 8-traps automaat.

Gevaren automaat

Net als bij andere voertuigen, ontstaat er bij het rijden hitte in de motor, wat ook de automaat beïnvloedt. Deze hitte kan leiden tot de verbranding van de automatische transmissie olie, wat de viscositeit ervan verandert en de prestaties van de automaat negatief beïnvloedt. De transmissieolie speelt een cruciale rol in het soepel schakelen van uw auto. Daarom is het van groot belang om de olie regelmatig te laten spoelen.

Veelvoorkomende klachten:

– Bonken tijdens het schakelen
– Slippen tijdens het schakelen
– Verhoogd toerental tijdens het schakelen
– Weigeren van de kickdown
– Noodloop van de automaat
– Overslaan van een versnelling
– Pendelend toerental

Waarom Automaat Spoelen?

Automaat spoelen is aanzienlijk effectiever dan handmatig olie verversen. Tijdens een spoeling wordt ruim 3 keer zoveel olie vervangen. Bovendien reinigt een spoeling de automaat, verwijdert vuil en slib en elimineert ijzerdeeltjes die vrijkomen in de transmissie, waardoor slijtage wordt voorkomen.

Wanneer Automaat Spoelen?

Bij onze garage adviseren wij om de automaat van uw Toyota RAV4 iedere 60.000 tot 80.000 kilometers te laten spoelen. Hoewel de meeste oliefabrikanten een maximale vervangingstermijn van 90.000 kilometer hanteren, is regelmatig spoelen essentieel om ernstige problemen en complicaties te voorkomen. Gebrek aan spoelen kan resulteren in dure revisies van de automaat.

Overweegt u om de automaat van uw Toyota RAV4 te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij bieden een gratis consult of u kunt een gratis proefrit maken om te bepalen wat de beste oplossing is. Onze experts zijn gespecialiseerd in het spoelen van automaten voor alle automerken.

Deze spoeling kost inclusief olie, toevoeging en btw € 325,-.

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt, brengt u uw auto naar onze garage. Daar wordt u verwelkomd door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto professioneel gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of ontspannen in onze comfortabele wachtruimte met wifi. Na de spoeling rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Dat kan eenvoudig hieronder!

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines