Toyota Land Cruiser Automaat Spoelen

19/12/2022

Toyota Land Cruiser Automaat Spoelen 

In deze blog wordt het spoelen van de automaat van deze Toyota Land Cruiser behandeld. De Toyota had een kilometerstand van 251.075 kilometer. Bij kilometerstanden als van deze Toyota kunnen zich grote problemen voortdoen in de automaat van de wagen. Hier wordt dan ook zo spoedig mogelijk een spoeling voor aangeraden. Met behulp van een spoeling kunnen grote mankementen aan de automaat worden voorkomen en worden de automaat verder verholpen van andere oneffenheden. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat er geen verdere klachten ontstaan adviseren wij bij Flushed om iedere 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. In dit bericht vindt u verder meer informatie over het spoelen van uw automaat en over het gespoelde model. 

 

Gespoelde model 

De Toyota Land Cruiser V8 maakte zijn debuut in Nederland in 2012 en werd geleverd tot 2016. Het model komt voort uit de familie van Land Cruisers van Toyota, welke de langst bestaande series wagens zijn van Toyota. Deze bruut van een wagen wordt aangedreven door vier willen en onder de motorkap bevind zich een 8 cilinder motor (4.5 L), die het model 272 pK (200 kW) levert. Oorspronkelijk is de Land Cruiser ontwikkeld als een grote terreinwagen, maar tegenwoordig is deze auto ook terug te vinden op de snelwegen als een luxe SUV. 

De gespoelde automaat in deze Toyota Land Cruiser is een 6-traps automaat. 

Toyota Land Cruiser Automaat Spoelen Front

 

Gevaren Automaat 

De grote vijand van de automaat is warmte. Tijdens het rijden komt er hitte vrij, dit resulteert in een opwarming van de automaat en verbranding van de automatisce transmissie olie. Hierdoor veranderd de viscositeit van de olie in de transmissie en hierbij verliest de olie een deel van haar functies. Bij natgeschakelde automaten speelt deze olie een belangrijke rol tijdens het schakelen. Hierom is het van belang om de olie regelmatige te verversen. Wanneer dit niet gebeurt zal uw automaat slechter gaan presteren en daarnaast kunnen er zich ernstige klachten voortdoen. Hierdonder vindt u een bijstaande lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten, dan adviseren wij u om zo spoedig mogelijk een afspraak in te plannen voor een spoeling. 

Veel voorkomende klachten automaat 

Bonken tijdens op- en terugschakelen 

Slippen tijdens schakelmomenten 

Verhoogd toerental tijdens schakelen 

Weigering van de kickdown 

Noodloop van de automaat 

Overslaan van een versnelling 

Pendelend toerental 

 

Toyota Land Cruiser Automaat Spoelen Side

 
Waarom automaat spoelen? 

Het grootste voordeel van het spoelen van de automaat is dat dit de meest effectieve manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in verhouding tot een handmatige olie verversing. Daarnaast wordt uw automaat gereinigd van al het opgebouwde residu, slib en vuil tijdens een spoeling. Hiermee worden ook kleine losgekomen ijzerdeeltjes verwijderd, die anders resulteren is een versnelde slijting van de automaat. 

 

Wanneer automaat spoelen? 

Wij adviseren u om de automaat van uw auto iedere 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is een uiterste. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er zich ernstige klachten zullen voortdoen. 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.  

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoeging en de btw €  325 ,- 

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?