Suzuki SX4 Automaat Spoelen

9/02/2023

Suzuki SX4 Automaat Spoelen 

Vandaag een bericht over het automaat spoelen van deze Suzuki SX4 door Flushed. De spoeling vond plaats bij ons filiaal in Woerden. Bij binnenkomst had de Suzuki een kilometerstand van 85.667 kilometer. Een kilometerstand als deze is een mooi moment een preventieve spoeling. Bij hogere kilometerstanden kunnen zich namelijk grote problemen voortdoen in de automaat. Met een spoeling blij Flushed minimaliseert u de kans op grote problemen. Daarnaast verhelpt een spoeling uw automaat van kleine problemen en oneffenheden. Ook reinigt een spoeling de automaat vanbinnen. Indien u er zeker van wilt zijn dat er geen verdere klachten ontstaan dan adviseren wij u bij Flushed om iedere 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. In deze blog zullen wij verder ingaan op het belang van een spoeling, daarnaast vindt u meer informatie over de specificaties van de betreffende Suzuki. 

Gespoelde Model 

De Suzuki waarvan Flushed de automaat heeft mogen spoelen is een SX4 S-cross uit 2014. De SX4 is een compacte crossover auto, de auto is oorspronkelijk ontworpen door zowel Fiat als Suzuki in een gezamenlijk programma. Het model werd ontworpen en gefabriceerd in een Europese Suzuki fabriek. Het resulteerde in twee verschillende modellen op de markt: De Suzuki SX4 en de Fiat Sedici. In 2013 verscheen de tweede generatie van de Suzuki SX4 met de S-Cross uitvoering, dit is waar het model dat wij hebben mogen spoelen aan toebehoorde.  

Het nieuwe model was in alle vormen en maten groter ook hierbij werd de samenwerking met Fiat, het model werd echter niet meer op de markt gebracht als een Fiat model, maar men had nog wel de keuze uit een Fiat aandrijfas. Het door Flushed gespoelde model heeft onder de motorkap een 4-cilinder benzinemotor liggen die goed is voor 120 pk (88kW). Hiermee zit de Suzuki in 12.4 seconden op de 100 km/u. De automaat wordt aangedreven door een traditionele CVT-automaat. 

Suzuki SX4 tijdens het spoelen van de automaat aan de spoelapparatuur

Gevaren automaat 

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Bij het rijden komt er hitte vrij, hierdoor warmt de automaat op en verbrand er transmissie olie. Als gevolg hiervan veranderd de viscositeit van de olie. Dit heeft als gevolg dat de olie slechter presteert. De olie speelt namelijk een zeer belangrijke rol bij een natgeschakelde automaat. Het is dus van groot belang om de olie regelmatig te verversen. Als dit niet gebeurt, dan zal de automaat slechter gaan functioneren. Daarnaast kunnen er ook ernstige klachten ontstaan, waarbij revisie van de automaat de enige oplossing is. Hieronder vindt u een opsomming van veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Herkent u een van deze klachten? Dan adviseren wij u om zo spoedig mogelijk een afspraak voor een spoeling in te plannen. 

Veel voorkomende klachten automaat   

Bonken tijdens op- en terugschakelen   

Slippen tijdens schakelmomenten   

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten   

Weigering van de kickdown   

Noodloop van de automaat   

Overslaan van een versnelling   

Pendelend toerental 

Suzuki SX4 Automaat Spoelen

Waarom zou u moeten kiezen voor een automaat spoeling? 

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met een handmatige olie verversing. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, hierdoor slijt de automaat niet. 

Wanneer is een goed moment voor een spoeling? 

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.000 à 80.000 kilometer te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is echter een uiterste. Het verwijderde vuil en de verwijderde ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u van toepassing is. Wij spoelen alle merken auto’s. 

Deze spoeling kost inclusief Olie € 325,- incl. Btw    

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.    

Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

 

 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?