Subaru Outback Automaatbak Spoelen

25/09/2021

Subaru Outback Automaatbak Spoelen

Laatst kwam er een Subaru Outback naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. De Outback is in praktijk slechts een naamplaatje voor twee verschillende modellen: een op de Subaru Legacy gebaseerde station wagon en een van de Subaru Impreza afgeleide hatchback. In dit geval gaat het over de station wagon versie.

Subaru Outback

De Outback variant kwam pas op de markt in 1994, terwijl de Subaru Legacy al debuteerde in 1989. Dit kwam omdat er geen aanpassingen werden gemaakt aan de eerste Legacy versie. Hierdoor was een andere variant niet van toepassing. Zo werd de tweede generatie Legacy de eerste generatie Outback. In Japan werd deze de ‘Legacy Grand Wagon’ genoemd, terwijl hij in andere markten ‘gewoon’ als ‘Legacy Outback’ bekend kwam te staan. Momenteel wordt de station wagon versie van de Outback nog steeds geproduceerd, de hatchback versie niet. De productie bevindt zich momenteel in de 6e generatie.

Gespoelde model

Het model dat is gespoeld bij Flushed was een Subaru Outback uit 2004. In dit jaar bevond de productie zich in de 3e generatie. De motor onder dit model was een 3.0 L DOHC motor, deze motor levert een vermogen van 245 pk. De automaat onder dit model was een 5-traps automaat.

Onderhoud van de automaat is zeer belangrijk. Tijdens het rijden vinden er allerlei schadelijke processen plaats binnen de automaat. Vooral het verbranden van de olie, vervuiling en slijtage brengen veel schade aan. De verbrandde olie is gelukkig te verversen, dit kan handmatig en automatisch. Handmatig ververs je de olie in de carterpan, dit is zo’n 2 à 3 liter en daar blijft het eigenlijk wel bij. Via een automatisch proces ververs je de olie met behulp van een machine, waardoor er veel meer mogelijk is. Op deze manier kan je ruim 95% van de oude olie verversen, oftewel ongeveer 7 liter, afhankelijk van de automaat. Dit automatische proces heet automaat spoelen en hiermee kan de automaatbak ook gereinigd worden. Zo worden alle vuile en slijtende deeltjes ook nog eens verwijderd. Een spoeling van de automaat is het beste onderhoudsproces voor de automaat. Daarnaast kan een spoeling ook klachten verhelpen. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten binnen de automaat.

Subaru Outback

De Subaru Outback bij Flushed in Woerden

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Het belang van automaat spoelen blijft vaak onopgemerkt, totdat er zich ernstige problemen voordoen. Als er klachten zijn ontstaan is het van belang om uw automaat te spoeling. Gebeurd dit niet, dan verergeren de klachten en is een revisie van de automaat vaak de enige oplossing, hier komt een hele hoge prijs bij kijken.

Preventieve spoeling

Een spoeling dient als een uitstekend onderhoudsproces. Tijdens het rijden raakt de automaat vervuild en beschadigd. Er komen allerlei ongewenste deeltjes vrij binnen de automaat die gaan slijten en de oliekwaliteit drastisch doen verminderen. Een spoeling ververst deze olie en reinigt de gehele automaat, zodat de automaat weer optimaal kan presteren. Wanneer dit regelmatig wordt gedaan kan een automaat vrijwel oneindig mee.

Tijdens de spoeling wordt alle olie binnen de automaat vervangen en wordt al het vuil en slib verwijderd. Dit gebeurd door middel van professionele spoelapparatuur bediend door een team van gespecialiseerde spoelers van Flushed.

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

De kosten voor deze spoeling zijn inclusief olie, toevoegingen en de btw € 325,-

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel, waarna de automaat van uw auto wordt gespoeld in ongeveer 30 tot 90 minuten. De oude olie wordt vervangen met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met een WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder!

Subaru Outback Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines