Subaru Outback Automaat Spoelen

21/02/2023

Subaru Outback Automaat Spoelen 

Vandaag een bericht over het spoelen van de automaat van deze Subaru Outback. De klant kwam naar Flushed Woerden voor deze spoeling. Bij binnenkomst had de Subaru een kilometerstand van 220.122 kilometer. Dit is een kilometerstand waar zich ernstige problemen kunnen optreden bij de automaatbak als deze niet onderhouden wordt. Een spoeling is een goede manier van onderhoud voor een automatisch geschakelde bak. Door een spoeling minimaliseert u de kans op grote problemen en wordt u verholpen van kleinere mankementen aan de bak. Bij Flushed adviseren wij u om iedere 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. Indien u er zeker van wilt zijn dat er geen verdere problemen ontstaan. In deze blog vindt u meer informatie over de Subaru outback en over het spoelen bij Flushed. 

Subaru Outback 

De Subaru Outback is een naam voor twee verschillende modellen van Subaru: De Subaru Legacy en de Impreza. De Legacy is een station wagon variant en de Impreza is een hatchback. Het model dat naar Flushed kwam voor een spoeling was de Station Wagon variant. De outback werd geïntroduceerd in 1994. Als tweede generatie Legacy maakte de wagen zijn debuut. Tot op de dag van vandaag wordt de Station Wagon variant van deze Subaru nog geproduceerd. 

Gespoelde model 

Het model dat een spoeling onderging bij Flushed Woerden was een Subaru Outback van de 3e generatie. De motor onder dit model is een 3 Liter DOHC motor goed voor een vermogen van 245 pk. De automaat onder dit model was een 5-traps automaat.  

Gevaren voor uw automaat  

Bij een automatisch geschakelde auto is warmte de grootste vijand. Wanneer u aan het rijden bent komt er hitte vrij in de automaat. Hierdoor warmt de automaat op en verbrand er ook automatische transmissie olie. Dit resulteert in een verandering van de viscositeit van de olie in de transmissie en daarbij verliest de olie een deel van haar functies. Bij iedere natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Hierom is het dus van belang om regelmatig de olie in de automaat te verversen, gebeurt dit niet, dan zal uw automaat slechter gaan functioneren en kunnen er ernstige klachten ontstaan. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten, dan adviseren wij u om zo spoedig mogelijk een afspraak in te plannen voor een spoeling.  

Veel voorkomende klachten automaat  

Bonken tijdens op- en terugschakelen  

Slippen tijdens schakelmomenten  

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten  

Weigering van de kickdown  

Noodloop van de automaat  

Overslaan van een versnelling  

Pendelend toerental 

Waarom automaat spoelen?  

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt.  

Wanneer automaat spoelen?  

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.000 à 80.000 kilometer te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is echter een uiterste. De verwijderde vuil en ijzeren deeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s  

Deze spoeling kost inclusief Olie, zonder filter vervanging €  325 ,-  incl. Btw  

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines