Subaru Outback Automaat Flushen

20/09/2023

Subaru Outback Automaat Flushen

In het bericht van vandaag behandelen we het flushen van de automaat van deze Subaru Outback. De Subaru Outback die onlangs bij ons voor onderhoud kwam. Bij binnenkomst had de Subaru Outback een kilometerstand van 121.051, bij kilometerstanden als deze is een spoeling zeker aan te raden.  We willen u graag bijbrengen dat het periodiek spoelen van uw automaat tussen de 60.000 en 80.000 kilometer van vitaal belang is om mogelijke problemen te voorkomen en de levensduur van uw transmissie te verlengen. Lees verder om te ontdekken waarom een automaat spoeling voor de Subaru Outback van onschatbare waarde is. 

  

Gespoelde model 

De Subaru Outback uit 2016 is een indrukwekkende cross-over die bekend staat om zijn veelzijdigheid en betrouwbaarheid. Met een krachtige 2.5-liter 4-cilinder benzinemotor die een vermogen levert van 129 kW (175 pk), biedt deze auto een uitstekende combinatie van prestaties en brandstofefficiëntie. Bovendien is de Subaru Outback uitgerust met een soepele automatische transmissie voor een comfortabele rijervaring. 

Het model wordt aangedreven door een CVT automaat.

  Subaru Outback Automaat Flushen

Waarom automatische transmissie spoelen? 

Tijdens het rijden wordt niet alleen de motor warm, maar ook de automatische transmissie. Deze warmte kan leiden tot degradatie van de transmissieolie, wat de prestaties van uw automaat kan beïnvloeden. Het is essentieel om de olie in uw transmissie regelmatig te laten spoelen om mogelijke problemen te vermijden.  

 

Veel voorkomende problemen:  

– Haperende schakelmomenten 

– Slippen tijdens schakelen 

– Verhoogd toerental tijdens schakelen 

– Moeite met kickdown 

– Noodloop van de transmissie 

– Overslaan van versnellingen 

– Onstabiel toerental 

  

De voordelen van spoelen 

Een automaat spoeling gaat verder dan alleen het verversen van de olie. Het reinigt de gehele transmissie, verwijdert vuil, slib en zelfs microscopische metaaldeeltjes die in de loop der tijd kunnen ophopen. In vergelijking met handmatige olieverversing vervangt een spoeling tot wel drie keer zoveel olie, wat resulteert in soepeler schakelen en verminderde slijtage van de transmissie. 

  

 

 
Wanneer moet u uw automaat spoelen? 

Wij adviseren om uw automatische transmissie elke 60.000 tot 80.000 kilometer te laten spoelen. Hoewel sommige fabrikanten een maximaal vervangingsinterval van 90.000 kilometer aangeven, is regelmatig spoelen essentieel om grotere problemen te voorkomen. Gebrek aan regelmatig onderhoud kan uiteindelijk leiden tot ernstige complicaties en kostbare reparaties. 

 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.  

 

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoeging en de btw € 325,-  

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie. Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder      

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?