Subaru Forester Automaatbak Spoelen

20/12/2022

Subaru Forester Automaatbak Spoelen 

Vandaag een bericht over de spoelbeurt van deze Subaru Forester, deze spoeling vond plaats bij ons filiaal in Woerden. De Subaru kwam naar Flushed toe met een kilometerstand van 187.263 km. Dit is een kilometerstand waarbij wij van Flushed een spoeling zeker aanraden. Het spoelen van de automaatbak van de Subaru Forester verliep zonder problemen. Bij een hoge kilometerstand als deze kunnen er zich flinke complicaties voortdoen in de automaat. Door uw automaat te laten spoelen worden kleine mankementen binnen de automaat verholpen en grote complicaties vermeden. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat er geen klachten ontstaan raden wij u aan iedere 60.000 à 80.000 kilometer uw automaatbak te laten spoelen, om zo uw automaat in goede staat te houden. In dit bericht vindt u meer informatie over het spoelen van uw automaat en over het gespoelde model. 

 

Gespoelde Model 

De Subaru Forester is een compacte crossover SUV die gefabriceerd wordt door het Japanse Subaru sinds 1997. De eerste generatie werd gebouwd op het chassis van de Subaru Impreza. Het model werd door Subaru omschreven als ‘’SUV tough, Car easy’’. Ofwel een auto met de betrouwbaarheid van een SUV, maar gemakkelijk te besturen. Het model dat naar Flushed kwam voor het spoelen van de automaat is uit de tweede generatie van de Forester’s en dateert uit 2006. Het model wordt aangedreven door een 2.5 Liter 4-cilinder motor met turbo, hierdoor heeft deze subaru 230 pK (169 kW). 

 

De gespoelde automaatbak in de Subaru Forester is een 4-traps automaatbak.

Subaru Forester Automaatbak Spoelen

 
Gevaren Automaat 

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Tijdens het rijden komt er hitte vrij, dit resulteert in het opwarmen van de automaat en verbranding van de automatische transmissie olie. Hierbij veranderd de viscositeit van de olie in de transmissie en hierbij verliest de olie een deel van haar functies. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie regelmatig te verversen, gebeurt dit niet, dan zal uw automaat slechter gaan functioneren en kunnen er ernstige klachten sneller ontstaan. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten, dan adviseren wij u om zo spoedig mogelijk een afspraak in te plannen voor een spoeling. 

 

Veel voorkomende klachten automaat 

Bonken tijdens op- en terugschakelen 

Slippen tijdens schakelmomenten 

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten 

Weigering van de kickdown 

Noodloop van de automaat 

Overslaan van een versnelling 

Pendelend toerental 

Subaru Forester Automaatbak Spoelen
Waarom automaat spoelen? 

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt. 

 

Wanneer automaat spoelen? 

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer is. Dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. Wees dit voor! 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s. 

 

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoeging en de btw € 325 ,- 

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines