Skoda Octavia Automaatbak Spoelen

15/12/2021

Skoda Octavia Automaatbak Spoelen

De Skoda Octavia is een kleine familie-auto die wordt geproduceerd sinds 1996, het model dat u hieronder kan zien in de afbeelding kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. De spoeling vond plaats toen de auto een kilometerstand had van 186.000 km. Wij vertellen dit er altijd bij, aangezien dit een beeld schets van wanneer klanten naar ons komen. Onder de 100.000 km is vaak preventief, daarna komen er vaak klanten met klachten. Na de 200.000 kilometer is er vaak blijvende schade opgetreden.

Skoda Octavia

De Octavia zit momenteel in de vierde generatie (NX), die gestart is in 2020. In januari 2021 is de een uitvoering uit de nieuwste generatie benoemd tot Plug-in Hybrid van het jaar door What Car?.

Het model dat is gespoeld door Flushed is een Octavia RS uit 2014, oftewel de derde generatie Octavia (5E). Deze heeft 2 body-styles: een lift back en stationwagon. In dit geval was het een stationwagon. Het model heeft een CHHA motor, dit is een 2.0L I4 16V Turbo benzine motor. In de huidige staat levert dit model 230pk.

De automaat onder dit model is een dubbele koppelingsautomaat met 6 versnellingen. Dit houdt in dat de automaat bestaat uit 2 koppelingen (zeg K1, K2). In K1 zitten alle even versnellingen (2, 4, 6) en in K2 zitten alle oneven versnellingen (1, 3, 5). Als de bestuurder zou willen schakelen van 3 naar 4, zijn beide koppelingen al geactiveerd, waardoor het schakelen erg soepel gaat.

Skoda Octavia Automaatbak Spoelen

De automaat is een cruciaal onderdeel van uw auto. Helaas kunnen er klachten ontstaan, dit is natuurlijk erg ongewenst. Het spoelen van uw automaatbak heeft als voordeel dat het risico op klachten drastisch wordt verkleind. Als u al klachten heeft kunt u deze ook uitstekend verhelpen door middel van een spoeling. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als een van deze klachten zich voordoet bij uw auto, dan adviseren wij u om zo snel mogelijk een spoeling te doen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Wanneer u uw automaat niet regelmatig laat spoelen, kunnen er ernstige klachten ontstaan. Hierdoor loopt u het risico dat er een revisie van de automaat plaats moet vinden, deze kosten zijn gemiddeld 2000 tot 7.500 euro. Voor een fractie van deze prijs kunnen wij uw automaat spoelen.

Onderhoudsproces

Als er nog geen klachten plaatsvinden binnen de automaat, is een preventieve spoeling het beste onderhoudsproces. Met een spoeling verkleind u de kans op klachten binnen de automaat. Alle vervuilde deeltjes in de olie worden verwijderd, waardoor uw automaat vrijwel eindeloos meegaat.

Veel autodealers geven aan dat een verversing van de olie pas plaats hoeft te vinden na 150.000 tot 200.000 kilometer. Veel gespecialiseerde automonteurs geven echter aan, dat een verversing van de olie nodig is na 60.000 tot 80.000 kilometer. Dit komt aangezien de oliefabrikanten, aangeven dat de maximale vervangingstermijn voor hun ‘longlife’ automaatolie 90.000 kilometer is. Dit is dus het uiterste, daar komt bij dat er ook vervuiling en slijtage plaatsvindt tijdens het rijden, waardoor de automaat slechter presteert. Uiteindelijk moet de automaat vaak vervangen worden en dit is natuurlijk gunstig voor de dealer…

In dit filmpje kunt u de spoeling zien van de Skoda Octavia

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen, filter en de btw € 350,-

U kunt gemakkelijk naar onze garage rijden, waarna u wordt ontvangen door de specialist die uw auto gaat spoelen. Onze klanten zijn enorm tevreden over het resultaat en de service. U kunt ervoor kiezen om mee te kijken tijdens de spoeling of om te verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Skoda Octavia Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines