Seat Leon Automaatbak Spoelen

14/02/2022

Seat Leon ST Automaatbak Spoelen

In deze blog wordt de Seat Leon ST besproken die een tijdje geleden naar Flushed kwam voor het spoelen van de automaatbak. Aan de foto’s te zien gaat het om een Cupra, een sinds 2018 zelfstandig merk. Dit model kwam uit de jaren daarvoor waardoor we spreken over een Seat Leon ST (Seat Sport).

De spoeling is goed verlopen en de bestuurder was erg tevreden. Na het koppelen van de machine is de bak gereinigd en daarna de oude vuile olie vervangen door nieuwe kwaliteitsolie. De bak schakelde merkbaar soepeler en kan weer wat kilometers mee! Het spoelen van de automaat werd gedaan toen de Seat Leon ST 103.713 kilometers op de teller had. Dit kilometeraantal is al redelijk hoog voor de eerste automaatbakspoeling. Wij adviseren voor optimale prestatie vaak een spoeling te doen na elke 80.000 kilometer.

Seat Leon ST Cupra 280
De Seat Leon ST Cupra 280 bij Flushed in Woerden

Seat Leon, Cupra?

Seat had sinds 1985 een merkvariant genaamd Seat Sport, waaronder de sportievere modellen van Seat werden geproduceerd. Naast productie staat dit merk het meest bekend als het motorsport-onderdeel van Seat. Het merk heeft meegedaan in Rally en Touring car races. Seat heeft in 2018 dit high-performance racemerk vervangen door de introductie van een nieuw racemerk: Cupra Racing.

Gespoelde model

Het model dat wij hebben gespoeld heet in zijn volledigheid: de Seat Leon ST Cupra 280. Het bouwjaar is 2015, wat inhoudt dat het model hoort tot de 3e generatie Seat Leon, ook wel de 5F. Deze generatie heeft gelopen sinds 2012 tot 2020, waarna de KL1/KL8 als volgende uitvoeringen werden geïntroduceerd. Dit model heeft een 2.0 TSI Cupra motor, dat een vermogen levert van zo’n 280 pk. De automaat onder dit model was een 6-traps DSG. DSG-automaten maken gebruik van een technologie die twee koppelingen mogelijk maakt. Tijdens het schakelen worden beide koppelingen geactiveerd, waardoor soepele overgangen mogelijk zijn.

Seat Cupra Achterkant
De achterkant van de Cupra

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Het belang van automaat spoelen blijft vaak onopgemerkt, totdat er zich ernstige problemen voordoen. Wanneer deze problemen zich voor doen, kan een spoeling de klachten verminderen, maar vaak is er al blijvende schade aangericht waardoor een reparatie een van de enige opties is. Hier komen hoge prijskaartjes bij kijken, dus adviseren wij om dit voor te zijn door regelmatig de olie in uw automaatbak te laten verversen.

Preventieve spoeling

Een spoeling dient als een uitstekend onderhoudsproces. Tijdens het rijden raakt de automaat vervuild en beschadigd. Er komen allerlei ongewenste deeltjes vrij binnen de automaat die gaan slijten en de oliekwaliteit drastisch doen verminderen. Een spoeling ververst deze olie en reinigt de gehele automaat, zodat de automaat weer optimaal kan presteren. Wanneer dit regelmatig wordt gedaan kan een automaat zeer lang mee.

Tijdens de spoeling wordt alle olie binnen de automaat vervangen en wordt al het vuil en slib verwijderd. Dit gebeurd door middel van professionele spoelapparatuur bediend door een team van gespecialiseerde spoelers van Flushed.

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen, filter en de btw € 350,-

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel, waarna de automaat van uw auto wordt gespoeld in ongeveer 30 tot 90 minuten. De oude olie wordt vervangen met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met een WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder!

Seat Leon Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines