Seat Ibiza DQ200

25/10/2023

Seat Ibiza DQ200

In de blog van vandaag behandelen we het onderhouden van de DQ200 automaat van deze Seat. Bij Flushed spoelen wij vele automaten van alle merken en modellen. Alleen soms komt het ook voor dat een auto een automaat heeft waarvoor de procedure afwijkt. De DQ200 DSG is er hier een van. Deze automaat wijkt af van de gemiddelde automaat die bij Flushed langs komt voor een spoeling, want deze automaat is anders opgebouwd. De automaat bestaat namelijk uit twee delen, waarbij de bak ook droog geschakeld is in plaats van nat. Hierdoor kan deze automaat niet gespoeld worden met de machines die wij bij Flushed gebruiken, maar er is hier wel een alternatief voor. In dit bericht vindt u verdere informatie over DQ200 DSG Automaat onderhoud. 

Gespoelde model

De Seat Ibiza is een supermini auto die door het Spaanse Seat wordt geproduceerd sinds 1984. Het door Flushed gespoelde model dateert uit 2010 en behoort hiermee toe aan de vierde generatie van de Seat Ibiza. Met een krachtige 4-cilinder Benzine-motor die 132 kW (179 pk) aan vermogen levert is de auto een aardig leuke sportieve wagen. Met een topsnelheid van 225 km/u en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 7,2 seconden levert de Seat een opmerkelijke sterke prestatie voor een auto in zijn klasse.

Onder de motorkap vinden we een dQ200 drooggeschakelde bak, die de transmissie verzorgt.

Waarom is DQ200 DSQ Automaat onderhoud van belang?

Tijdens het rijden slijten namelijk onderdelen van de automaat zoals de koppelingsplaten en andere onderdelen, hierbij komt slijtstof terecht in de olie binnen in de automaat. Hierdoor wordt de olie zwart en raakt het filter verzadigd. Dit heeft een negatief effect op het functioneren van uw automaat. Door uw olie in uw automaat te verversen wordt het opgebouwde slib en metaaldeeltjes van de slijtage verwijderd. Dit zal ervoor zorgen dat uw auto beter functioneert. 

 

Veel voorkomende problemen bij de DQ200 DSQ Automaat 

Hogere slijtage van de koppeling door overmatige slib 

Doorschakelen bij een laag toerental 

Defecte Mechatronic 

Vibraties in verschillende versnellingen

Wanneer moet u uw olie verversen? 

Bij Flushed adviseren wij u om op een interval van 50.000 kilometer uw olie te laten verversen. Door dit te doen bent u ervan verzekerd dat slijtage in uw automaatbak zich zoveel mogelijk beperkt en wordt hiermee de levensduur van de automaatbak verlengt. Het verversen van de olie bij deze automaat duurt ongeveer een uur. 

Overweegt u om van uw DQ200 DSQ de automaatolie te laten vervangen, maar twijfelt u of het van belang is? Wij kunnen doormiddel van een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor uw auto van belang is. 

 

Het verversen van de olie voor dit type automaat kost € 225 ,- inclusief btw 

Wanneer u een afspraak gemaakt heeft rijdt u naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en zal uw auto onder handen genomen worden. Tijdens het verversen van de olie kunt u meekijken met de specialist die aan uw auto werkt of kunt u plaatsnemen in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Na afloop rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.  

 

Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk, hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?