Seat Exeo ST Automaatbak Spoelen

29/09/2021

Seat Exeo ST Automaatbak Spoelen

In deze blog bespreek ik de Seat Exeo ST, dit model kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. De oude olie is vervangen en de bak is volledig gereinigd. Hierdoor schakelde de automaat weer soepel wat uiteraard een fijnere rijervaring oplevert. U kunt in deze blog lezen waarom automaat spoelen zo belangrijk is en uiteraard over de specificaties van dit model.

Seat Exeo

De Seat Exeo is een grote familie auto en tevens het meest prestigieuze model van Seat, ook wel aangeduid als het ‘flagship’ model. De productie bestond enkel uit een 4-deurs en 5-deurs model en begon in 2008. Uiteindelijk heeft de productie gelopen tot 2013, waarna de Exeo werd vervangen door de Toledo en León ST. Het model lijkt erg op de Audi A4 (B7).

Gespoelde model

Het model dat is gespoeld bij Flushed was een Seat Exeo ST uit 2012. In eerste instantie werd er enkel een 5-deurs Sedan geproduceerd (type 3R5), maar in 2009 kwam er een 5-deurs station wagon op de markt. Dat model kwam bekend te staan als de Exeo ST (type 3R9). ST staat voor Sport Tourer.

De motor onder dit model is een 2.0 L inline 4-cilinder turbocharged diesel motor (2.0 L I4 16v TDI CR). Deze motor levert een vermogen van 143 pk. De automaat onder dit model was een CVT automaat, oftewel een Continu Variabele Transmissie. Dit type automaat heeft geen vaste schakelingen, maar een variabel systeem, waardoor traploze schakelingen mogelijk zijn.

Seat Exeo
De Seat Exeo ST bij Flushed in Woerden

De automaat is een cruciaal onderdeel van uw auto. Helaas kunnen er klachten ontstaan, dit is natuurlijk erg ongewenst. Het spoelen van uw automaatbak heeft als voordeel dat het risico op klachten drastisch wordt verkleind. Als u al klachten heeft kunt u deze ook uitstekend verhelpen door middel van een spoeling. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als een van deze klachten zich voordoet bij uw auto, dan adviseren wij u om zo snel mogelijk een spoeling te doen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Wanneer u uw automaat niet regelmatig laat spoelen, kunnen er ernstige klachten ontstaan. Hierdoor loopt u het risico dat er een revisie van de automaat plaats moet vinden, deze kosten zijn gemiddeld 2000 tot 7.500 euro. Voor een fractie van deze prijs kunnen wij uw automaat spoelen.

Onderhoudsproces

Als er nog geen klachten plaatsvinden binnen de automaat, is een preventieve spoeling het beste onderhoudsproces. Met een spoeling verkleind u de kans op klachten binnen de automaat. Alle vervuilde deeltjes in de olie worden verwijderd, waardoor uw automaat vrijwel eindeloos meegaat.

Veel autodealers geven aan dat een verversing van de olie pas plaats hoeft te vinden na 150.000 tot 200.000 kilometer. Veel gespecialiseerde automonteurs geven echter aan, dat een verversing van de olie nodig is na 60.000 tot 80.000 kilometer. Dit komt aangezien de oliefabrikanten, aangeven dat de maximale vervangingstermijn voor hun ‘longlife’ automaatolie 90.000 kilometer is. Dit is dus het uiterste, daar komt bij dat er ook vervuiling en slijtage plaatsvindt tijdens het rijden, waardoor de automaat slechter presteert. Uiteindelijk moet de automaat vaak vervangen worden en dit is natuurlijk gunstig voor de dealer…

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief olie, toevoegingen en de btw € 325,-

U kunt gemakkelijk naar onze garage rijden, waarna u wordt ontvangen door de specialist die uw auto gaat spoelen. Onze klanten zijn enorm tevreden over het resultaat en de service. U kunt ervoor kiezen om mee te kijken tijdens de spoeling of om te verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinging.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!

Seat Exeo Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?