SAAB 9-7X Automaatbak Spoelen

1/11/2022

SAAB 9-7X Automaat Spoelen

De Saab 9-7x 4.2 is een SUV ontwikkeld door het Amerikaanse autoconcern General Motors. Deze Saab 9-7X 4.2 kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. De Saab had 236.060 kilometer op de teller, bij de 200.000 kilometers kunnen zich ernstige klachten voortdoen. Wij van Flushed dringen u eropaan dat een automaat na de eerste 60.000 tot 80.000 kilometer gespoeld moet worden. Dit is van groot belang om klachten en complicaties met de automaat te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw automaat en rijplezier zo lang mogelijk mag voortduren. U vindt in deze blog verdere informatie over het belang van spoelen voor uw auto en het spoelen van de automaatbak van de Saab 9-7x.

Gespoelde model 

Het model dat is gespoeld door Flushed is een Saab 9-7X 4.2. Het model kwam op de markt in 2006 en werd geproduceerd tot 2010. De motor onder dit model is 4.2 Liter zes cilinder goed voor 285 pk (213 kW). De 9-7x was de eerste SUV die onder de naam Saab op de markt kwam, echter is het niet een echte Saab. Vanwege financiële problemen was er voor Saab geen geld om de auto zelf te ontwikkelen, dus werd inspiratie verleend uit de General Motor familie en werd de SUV op eenzelfde chassis gebouwd als bijvoorbeeld de Chevrolet Trailblazer, Oldsmobile Bravada.  

De automaatbak onder deze Saab 9-7x is een 4-traps automaat.  

Saab-9-7X Automaat spoelen

 

Gevaren automaat 

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Tijdens het rijden komt er hitte vrij waardoor de automaat warm wordt en de automatische transmissie olie verbrandt. De viscositeit van de olie verandert vervolgens waardoor de olie haar functies verliest. Bij elke nat geschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus enorm van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, aangezien enerzijds uw automaat slechter gaat functioneren en anderzijds er ernstige klachten kunnen ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.  

Veel voorkomende klachten automaat 

Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen  

Slippen tijdens de schakelmomenten  

Verhoogd toerental tijdens het schakelmoment  

Weigeren van de kickdown  

Noodloop van de automaat  

Overslaan van een versnelling  

Pendelend toerental  

Saab-9-7X Automaat spoelen

Waarom Automaat Spoelen? 

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt.  

 

 Wanneer Automaat Spoelen? 

Wij adviseren u om de automaat van uw automaat om de 60.000 à 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 100.000 kilometer is. Dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor een revisie van de automaat vaak de enige optie is. Wees dit voor! 

 

 

Overweegt u om uw automaatbak te spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s. 

 

Deze spoeling kost inclusief olie, spoeling en de btw € 325,– 

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines