Saab 9-4X Automaat Spoelen

3/12/2023

SAAB 9-4X Automaat Spoelen 

In dit bericht behandelen we het spoelen van de automaat van deze Saab 9-4X door Flushed. De 9-4X is een middelgrote SUV die werd geproduceerd in de periode dat Saab onderdeel was van General Motors. De spoelingen die wij bij Flushed uitvoeren dienen als een uitstekende vorm van onderhoud aan uw automatische geschakelde auto. Bij Flushed adviseren wij u om op ieder interval van 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen. Zodoende blijft uw auto in optimale staat. In dit bericht vindt u verder meer over het spoelen waar wij bij Flushed gespecialiseerd in zijn en vindt u meer informatie over de desbetreffende Saab 9-4X. 

 

Gespoelde Model 

De Saab 9-4X is een SUV onder de naam van het Zweedse Saab. Echter was Saab destijds al een dochteronderneming van de Amerikaanse autogigant General Motors. De Saab 9-4X is ook een zustermodel van de Cadillac SRX. Het model is op hetzelfde GM theta premium platform gebouwd. Onder de motorkap ligt een 2.8 L 6-cilinder benzinemotor met turbo. Deze brengt de Saab tot een vermogen van 221 kW (300 pk).  

De Saab 9-4X wordt aangedreven door een 6-traps automaat van Aisin-Warner. 

Gevaren automaat  

Wanneer u rijdt ontstaat er hitte in de motor, deze hitte zorgt ervoor dat uw automaat ook warm wordt. Het warm worden van uw automaat resulteert ook in de verbranding van de automatische transmissie olie. Deze verbranding zorgt ervoor dat de viscositeit van de olie veranderd en de olie mindert functioneert. De olie speelt bij een natgeschakelde automaat een grote rol tijdens het schakelen van uw auto. Daarom is het van belang om de olie binnen de automaat met regelmaat te laten spoelen. Wanneer dit niet gebeurt zal uw automaat slechter functioneren en kunnen er ernstige klachten voortdoen. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u enige klachten herkent adviseren wij u om uw olie zo spoedig mogelijk te laten verversen.  

Veel voorkomende klachten automaat  

Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen  

Slippen tijdens de schakelmomenten   

Verhoogd toerental tijdens het schakelmoment   

Weigeren van de kickdown   

Noodloop van de automaat   

Overslaan van een versnelling   

Pendelend toerental   

Waarom Automaat Spoelen?  

Bij een spoeling wordt op een veel effectievere manier uw olie ververst. In vergelijking met een handmatige ingreep wordt met een spoeling ruim 3 keer zoveel olie vervangen. Bijkomend voordeel is ook dat uw automaat gereinigd wordt tijdens het spoelen, hierdoor wordt al het residu als vuil en slib binnen de automaat verwijderd. Daarnaast verwijderd een spoeling ook de ijzeren deeltjes die vrijgekomen zijn in uw automaat, hierdoor slijt de automaat niet.  

Wanneer Automaat Spoelen?  

Bij Flushed adviseren wij u om de automaat iedere 60.000 tot 80.000 kilometers te laten spoelen. De meest kenmerkende oliefabrikanten die leveren aan automerken adviseren een maximaal vervangingstermijn van 90.000 kilometer. Echter is dit een uiterste. Wanneer er een regelmatige spoelbeurt wordt uitgevoerd zal dit ervoor zorgen dat ernstige klachten worden voorkomen, bij gebrek hieraan kunnen deze klachten namelijk resulteren complicaties waarbij revisie van de automaat de enige optie is.  

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.   

   

Deze spoeling kost inclusief olie, exclusief filtervervanging € 325 ,- in de BTW. 

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!  

 

 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines