Saab 9-3 Automaatbak Spoelen

6/04/2021

Saab 9-3 Automaatbak spoelen

In deze blog wordt de Saab 9-3 besproken, dit model kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. De spoeling van de automaat vond plaats bij een kilometerstand van 280.207 kilometer. Bij een kilometerstand van deze hoogte is het van cruciaal belang om onderhoud te verrichten, mits dit nooit eerder is gedaan. Er spelen zich veel schadelijke processen af binnen de automaat en na 200.000 kilometer kan er hevige schade zijn ontstaan. De gevolgen hiervan zijn dat er ernstige klachten kunnen ontstaan en de automaat zelfs stuk kan gaan.

Wij adviseren altijd om na de eerste 60.000 kilometer en daarna na elke 80.000 kilometer, onderhoud te verrichten. Dit kan het beste door middel van een spoeling van de automaat, omdat je daardoor naast het verversen van olie, ook de automaatbak reinigt. Verder in de blog kunt u meer leven over het belang van automaat spoelen, maar eerst wat informatie over de Saab 9-3!

Saab 9-3

De Saab 9-3 is een compacte auto en wordt al sinds 1998 geproduceerd. Van 1998-2010 was Saab onderdeel van General Motors. Momenteel is Saab onderdeel van National Electric Vehicle Sweden (NEVS). Dit bedrijf heeft de productie gestopt in 2014 nadat er geen financiële overeenkomst kwam met een aandeelhouder. In 1998 kreeg deze auto de naam 9 met een kleine 3 daarboven, dit kwam van de grotere Saab 95, die op dat moment al in productie was. De Saab werd vervolgens geadverteerd als de Saab 9-3.

De productie van de Saab 9-3 heeft dus gelopen tot 2014. In die tijd zijn er twee generaties 9-3 geproduceerd. Binnen die twee generaties zijn er verschillende uitvoeringen, namelijk een hatchback, convertible, sedan en een station wagon.

Saab 9-3 Automaatbak Spoelen
Het model tijdens de spoeling bij Flushed in Woerden

Gespoelde model

Het model waarvan wij de automaat hebben gespoeld was een Saab 9-3 aero TTiD. De TTiD staat voor de turbodiesel motor in dit model. Een turbodiesel is simpelweg elke dieselmotor met een turbo, dit verhoogt de efficiëntie en het vermogen. De Saab 9-3 is uitgevoerd met twee typen automaten: een 5-traps en een 6-traps automaat, beide zijn gemaakt door Aisin.

Saab Automaatbak Spoelen
De achterkant van de Saab 9-3

De olie binnen de automaat gaat geen autoleven mee. Automatische transmissies moeten namelijk onder zware omstandigheden functioneren. Er zijn kort gezegd drie gevaren voor de automaat: warmte, slijtage en vervuiling. Warmte leidt ertoe dat de olie verband, slijtage heeft als gevolg dat er deeltjes ijzer vrijkomen en gaan zwerven in de automaat en vervuiling van de olie zorgt voor een slechte werking van de olie. Deze gevaren gebeuren standaard en daarom is het logisch om regelmatig uw automaat te spoelen. Gebeurd dit niet, dan ontstaan er klachten die uiteindelijk leiden tot een revisie als enige oplossing.

Waarom automaat spoelen

Het spoelen van de automaat is de beste manier om de automaatolie te vervangen, aangezien de olie in de gehele automaatbak wordt verwijderd. Bij het handmatig vervangen van olie wordt enkel de olie in de carterpan verwijderd, dit is enkel 2 tot 3 liter. Daarnaast is de spoeling de effectiefste methode om uw automaatbak te reinigen, al het vuil en losgekomen ijzer wordt verwijderd.

Een spoeling van de automaat helpt vaak ook om klachten te verhelpen. Helaas kunnen er altijd klachten ontstaan. Hieronder staat een lijstje met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Wanneer u merkt dat een van deze klachten zich voordoet binnen uw auto, dan is het verstandig om uw auto te laten spoelen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Dit filmpje laat de spoeling zien van de Saab 9-3

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

De kosten voor deze spoeling zijn inclusief olie, toevoegingen en de btw € 325,-

Flushed is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het spoelen van automaten. Bij ons kunt u uw automaat laten spoelen door professionals. Wij hebben een eigen geoptimaliseerde methode, verbeterd met onze kennis er ervaring. Daarnaast hebben wij een team van gespecialiseerd personeel en een eigen oliemerk dat ons al jaren het beste resultaat garandeert! Tijdens de spoeling kunt u meekijken met ons personeel of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding!

Saab 9-3 Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?