Saab 9-3 Automaat Spoelen

26/04/2022

Saab 9-3 Automaat spoelen

Deze keer wederom een Saab 9-3 als onderwerp, dit model kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaat. Wij hebben al eens eerder een bericht geschreven over een 9-3, maar deze keer gaat het om een iets ouder model, waar weer andere informatie voor geldt.

Deze Saab 9-3 komt uit het jaar 2000 en had ten tijde van de spoeling een kilometerstand van 237.000 km. Wij spoelen al ruim 6 jaar automaten en in die tijd hebben wij gezien dat er vaak grote klachten ontstaan vanaf de 200.000 kilometer. Klachten kunnen geleidelijk ontstaan, maar nog niet voelbaar zijn, vanaf de 200.000 gereden kilometers is de schade vaak zo groot dat het ook echt te voelen is. Bij deze mate van schade is het vaak blijvende schade en kan onderhoud geen blijvende oplossing zijn. Gelukkig is het tegen te gaan door van te voren regelmatig onderhoud te verrichten aan de automaat. Als u kiest voor automaat spoelen adviseren wij u om dit elke 80.000 kilometer te laten doen, zo kan u lang van een soepel rijdende automaat genieten.

Gespoelde model

Het model dat is gespoeld bij Flushed Woerden is een Saab 9-3 uit 2000. De 9-3 wordt geproduceerd sinds het jaar 1998 en de productie heeft gelopen tot 2014. Deze Saab behoord tot de allereerste generatie en wordt door Saab fans de OG (old generation) genoemd. De motor is een 2 liter en zorgt dat het model in de huidige samenstelling 202 pk heeft. De automaat is een conventionele 4-traps automaat en daarmee behoord dit model tot ons reguliere advies: een spoeling de eerste 60.000 kilometer en daarna elke 80.000 kilometer. Hieronder kunt u nog een filmpje zien van de spoeling en er staat verdere informatie onderaan de blog.

Saab 9-3 Automaat Spoelen

Gevaren automaat

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Tijdens het rijden komt er hitte vrij, wat resulteert in het warm worden van de automaat en in het verbranden van de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie verandert vervolgens waardoor de olie haar functies verliest. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, gebeurd dit niet, dan gaat uw automaat slechter functioneren en kunnen ernstige klachten sneller ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Bonken tijdens opschakelen en terugschakelen
  • Slippen tijdens de schakelmomenten
  • Verhoogd toerental tijdens de schakelmoment
  • Weigeren van de kickdown
  • Noodloop van de automaat
  • Overslaan van een versnelling
  • Pendelend toerental
Waarom Automaat Spoelen?

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt.

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen en de btw € 325,-

Flushed is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het spoelen van automaten. Bij ons kunt u uw automaat laten spoelen door professionals. Wij hebben een eigen geoptimaliseerde methode, verbeterd met onze kennis er ervaring. Daarnaast hebben wij een team van gespecialiseerd personeel en een eigen oliemerk dat ons al jaren het beste resultaat garandeert! Tijdens de spoeling kunt u meekijken met ons personeel of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding!

Saab 9-3 Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?