Range Rover SVR Automaat Spoelen

27/07/2023

Range Rover SVR Automaat Spoelen 

In de blog van vandaag behandelen we het spoelen van de automaat van deze Range Rover SVR door Flushed. Bij binnenkomst had de Range Rover een kilometerstand van 162.753 km. Op hogere kilometerstanden kunnen zich grote problemen voortdoen aan de automaat in de auto. Doormiddel van een spoeling bij Flushed onderhoudt u uw automatisch geschakelde automaat op de ideale manier. In deze blog vindt u verder meer informatie over het spoelen van automaten waar wij bij Flushed gespecialiseerd in zijn. Ook vindt u meer weetjes over deze brute Range Rover SVR.  

Gespoelde Model 

De Range Rover die langskwam bij Flushed voor een spoeling van de automaat. Is een Supercharged Range Rover Sport. Het model werd geïntroduceerd in 2009. Onder de motorkap ligt een 8-cilinder 5.0 L supercharged motor. Goed voor 503 pk (373 kW). Hiermee zit dit bakbeest na 5.9 seconden al op de 100 km/h en de topsnelheid bedraagt zon 280 kilometer per uur. 

Het model wordt aangedreven door een 6-traps automaat van ZF

Gevaren automaat     

Warmte is de grootste vijand van een automatisch geschakelde auto. Tijdens het rijden komt er hitte vrij. Hierdoor warmt de automaat op en verbrandt de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie verandert, hierdoor verliest de olie een deel van haar functies. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen. Als dit niet gebeurt zal de automaat slechter gaan presteren en kunnen zich ernstige mankementen voortdoen. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten dan adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.     

Veel voorkomende klachten     

Bonken tijdens op- en terugschakelen     

Slippen tijdens schakelmomenten     

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten     

Weigering van de kickdown     

Noodloop van de automaat     

Overslaan van een versnelling     

Pendelend toerental     

Waarom is het van belang uw automaat te laten spoelen?     

Het grootste voordeel van het spoelen is dat het veruit de meest effectieve manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijk tot een handmatige ingreep. Daarnaast reinigt u uw automaatbak ook met een spoeling, hiermee wordt al het vuil en slib in de automaat verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald. Dit weerhoudt de automaat van slijtage.         

Wanneer is een goed moment om uw automaat te spoelen?        

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.0000 a 80.000 kilometers te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie fabriceren geven een maximaal vervangingstermijn aan van 90.000 kilometer, maar dit is een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waarbij revisie de enige optie is.        

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.         

Deze Spoeling kost inclusief Olie, exclusief filter vervanging € 325,- incl. Btw.         

Als u uw afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie. Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!     

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines