Range Rover Sport Automaatbak Spoelen

19/04/2021

Range Rover Sport Automaatbak Spoelen

In deze blog wordt de Range Rover Sport besproken, dit model kwam namelijk naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. De automaat die werd gespoeld was de bekende ZF 8-traps automaat. De spoeling werd uitgevoerd toen de kilometerstand 208.111 bedroeg. Bij de kilometerstanden na de 200.000 kilometer zien wij vaak de automaten met klachten. Tijdens het rijden raakt de automaat beschadigd en na een dusdanige hoogte van gereden kilometers is het vaak al te laat: er zijn klachten ontstaan.

Gelukkig kunnen wij vaak door middel van een spoeling de huidige klachten oplossen en kan de automaat weer een tijd soepel rijden. Maar idealiter dient er elke 80.000 kilometer onderhoud verricht te worden aan de automaat. Verder in de blog vindt u meer informatie, maar eerst wat over de Range Rover!

Range Rover Sport

De Range Rover Sport is een luxe SUV en tevens het best verkopende model van de Range Rover line-up. De origine van het model ligt bij de Range Stormen, een concept uit 2004. Deze ‘concept car’ was een 3-deurse coupé met een sportief uiterlijk, wat ongewoon was voor Range Rover. 22 inch velgen, max. snelheid van 289 km/h en 4WD. Uiteindelijk werd er een replica van de Stormer gemaakt voor de kroonprins van Dubai. Momenteel is de auto in het bezit van de Dubaise autoriteiten.

Na een aantal aanpassingen van het Stormer-ontwerp, volgde het ontwerp voor de Range Rover Sport. De productie van dit model startte in 2005 en loopt nog steeds. Momenteel zit de productie in de twee generatie. Het model dat is gespoeld bij Flushed komt uit de tweede generatie.

Gespoelde model

De Range Rover Sport waarvan de automaatbak is gespoeld bij Flushed was er een uit 2014 (L494). Vergeleken met de vorige generatie lijkt dit model richting de Evoque te gaan qua uiterlijk. De eerste generatie Sport was iets hoekiger dan zijn opvolger.

De motor onder dit model was een Lion Diesel motor. Dit zijn V6 motoren van Ford, voor Jaguar Cars en Land Rover. De motoren zijn ook te vinden onder PSA Peugeot Citroën modellen. In dit geval was het een 3.0 L versie met een twin-turbo diesel. In de Range Rover Sport levert deze motor een vermogen van 258 pk.

De automaat onder dit model was een ZF8hp70, oftewel een 8-traps automaat van ZF. Dit zijn erg bekende automaten en zijn veel te vinden onder de relatief nieuwe modellen. In totaal ligt dit automaattype onder de modellen van 25 automerken, waaronder Lamborghini, Aston Martin, Maserati en Rolls-Royce.

Range Rover Sport Automaatbak Spoelen
De Range Rover Sport bij Flushed in Woerden

Onderhoud van de automaat is zeer belangrijk. Tijdens het rijden vinden er allerlei schadelijke processen plaats binnen de automaat. Vooral het verbranden van de olie, vervuiling en slijtage brengen veel schade aan. De verbrandde olie is gelukkig te verversen, dit kan handmatig en automatisch. Handmatig ververs je de olie in de carterpan, dit is zo’n 2 à 3 liter en daar blijft het eigenlijk wel bij. Via een automatisch proces ververs je de olie met behulp van een machine, waardoor er veel meer mogelijk is. Op deze manier kan je ruim 95% van de oude olie verversen, oftewel ongeveer 7 liter, afhankelijk van de automaat. Dit automatische proces heet automaat spoelen en hiermee kan de automaatbak ook gereinigd worden. Zo worden alle vuile en slijtende deeltjes ook nog eens verwijderd. Een spoeling van de automaat is het beste onderhoudsproces voor de automaat. Daarnaast kan een spoeling ook klachten verhelpen. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten binnen de automaat.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Disfunctioneren van de Kick-down
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Het belang van automaat spoelen blijft vaak onopgemerkt, totdat er zich ernstige problemen voordoen. Als er klachten zijn ontstaan is het van belang om uw automaat te spoeling. Gebeurd dit niet, dan verergeren de klachten en is een revisie van de automaat vaak de enige oplossing, hier komt een hele hoge prijs bij kijken.

Preventieve spoeling

Een spoeling dient als een uitstekend onderhoudsproces. Tijdens het rijden raakt de automaat vervuild en beschadigd. Er komen allerlei ongewenste deeltjes vrij binnen de automaat die gaan slijten en de oliekwaliteit drastisch doen verminderen. Een spoeling ververst deze olie en reinigt de gehele automaat, zodat de automaat weer optimaal kan presteren. Wanneer dit regelmatig wordt gedaan kan een automaat vrijwel oneindig mee.

Tijdens de spoeling wordt alle olie binnen de automaat vervangen en wordt al het vuil en slib verwijderd. Dit gebeurd door middel van professionele spoelapparatuur bediend door een team van gespecialiseerde spoelers van Flushed.

Range Rover Automaatbak Spoelen
De Range Rover tijdens de spoeling

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s. Als u liever uw automaat niet wil laten spoelen kunt u in ieder geval onderhoud verrichten door de oude olie om de zoveel tijd te verversen. Wij verkopen in onze webshop voordelige automatische transmissie olie (atf) van zeer hoge kwaliteit. Deze olie gebruiken wij dagelijks bij onze spoelingen en daardoor kunnen wij altijd het beste resultaat garanderen. Klik hier om naar de webshop te gaan.

Deze spoeling kost inclusief Olie, toevoegingen, filter en de btw € 450,-

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel, waarna de automaat van uw auto wordt gespoeld in ongeveer 30 tot 90 minuten. De oude olie wordt vervangen met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met een WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder!

Range Rover Sport Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?