Range Rover Sport Automaat Spoelen

11/03/2022

Range Rover Sport Automaat Spoelen

Een herkenbare, sportieve SUV, deze Range Rover Sport kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaatbak. De grote bak is heerlijk om te rijden, maar dit brengt wel andere kanten met zich mee. De druk op de automaat tijdens het rijden is groot en daardoor worden de bestaande gevaarlijke processen versneld. Olie verbrand, slijtage en vervuiling vinden plaats. Gelukkig zijn er mogelijkheden om deze complicaties te verhelpen.
Zelfs als er al klachten zijn ontstaan, kan onderhoud aan de automaat door middel van een olieverversing al helpen om de klachten te verhelpen. Het bekendste gevaar is het verbranden van de olie, waardoor deze haar functies verliest. Hierdoor gaat de automaat stroever functioneren en kunnen er klachten ontstaan. Wij adviseren vaak om de automatische transmissie olie elke 80.000 kilometer te verversen. In dit geval had de Range Rover Sport 137.542 kilometers op de teller staan tijdens het automaat spoelen. Dit is een redelijk hoog kilometeraantal en dus al te meer rede om een goede spoeling te laten doen. Na het automaat spoelen reed de automaat voelbaar fijner en wij weten dat de bak hierdoor een stuk langer meegaat.

Range Rover Sport Automaat Spoelen

De Range Rover Sport

Dit model was een Range Rover Sport uit 2014. De modellen worden al geproduceerd sinds 2005, waarna de eerste generatie heeft gelopen tot 2013. De tweede generatie, waarvan dus dit model, wordt momenteel nog geproduceerd. Met enige toegepaste facelifts tussen de productie door. Toen het concept werd geïntroduceerd werd er een 3-deurse coupé gepresenteerd die buitengewoon sportief was voor het merk Land Rover. Momenteel kan je de Sport niet meer wegdenken als onderdeel van de Range Rovers.
Deze rode SUV is een diesel en heeft een 3.0 liter turbomotor die een vermogen levert van bijna 300 pk. De automaat is de bekende 8-traps automaat van ZF (8HP) die onder veel modellen te vinden is van al uw favoriete merken.

Range Rover Achterkant

Hoe gaat het spoelen in zijn werk

Als het tijd is voor uw afspraak kunt u gemakkelijk onze garage binnenrijden. Daar wacht er een automaat specialist op u die in eerste instantie een ritje gaat maken in uw auto om te kijken wat er nodig is. Deze specialist kan klachten herkennen en laat u ook duidelijk weten wat het gevolg is van de spoeling. Meestal komt dit erop neer dat de automaat soepeler schakelt na het spoelen.
Na dit ritje wordt de auto op de brug gezet en begint de spoeling. De spoeling wordt gedaan door een van onze professionele medewerkers die al lang ervaring hebben met het spoelen van automaten. Een spoeling verloopt via een spoelmachine. Deze machine haalt oude olie uit de automaat en vervangt deze door nieuwe olie. Daarnaast kan deze machine een reinigingsproces uitvoeren. Als de auto op de brug staat wordt de spoelmachine aan de automaat gekoppeld. Eerst zetten we de motor aan om ervoor te zorgen dat de automaat de juiste temperatuur heeft. Dit zorgt voor een beter spoeling zonder complicaties.
Fase 1
Nadat de automaat op de juiste temperatuur is, gaat de eerste fase van de spoeling van start. Hierbij wordt er een reinigingsproces uitgevoerd. De spoeler voegt reinigingsmiddel toe aan de spoelmachine en deze spoelt het middel vervolgens door de automaatbak heen. Al het vuil dat binnen is gedrongen en het ijzer dat zich heeft losgelaten, wordt op deze manier verwijderd uit de bak. Deze deeltjes kunnen akelige klachten veroorzaken. Het is dus van belang om uw automaat schoon te houden.
Fase 2
Nadat de automaatbak gereinigd is, wordt de verversing uitgevoerd. De oude verbrande olie wordt uit de automaat gepompt en komt in de spoelmachine terecht. Wij zorgen ervoor dat deze olie niet verloren gaat, zodat we deze op een milieuvriendelijke wijze kunnen werken. De spoeler voegt vervolgens speciale nieuwe automatische transmissie olie toe aan de machine en deze pompt de verse olie in de automaatbak. Tijdens het spoelen wordt ruim 95% van de oude olie ververst. Het spoelen is de effectiefste methode van onderhoud voor de automaat.

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult adviseren wat voor u de beste oplossing is. Een afspraak maken doet u door hier te klikken.
Wij hopen u snel te zien in een van onze vestigingen: Flushed Woerden of Flushed Brummen en als u nog vragen heeft kunt een mail sturen of een belletje geven. Contactgegevens staan bovenaan de site.

Deze spoeling kost incl. olie, filter en de BTW €450,-

Range Rover Sport Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines

Vraag of Offerte?