Range Rover Evoque Automaat Spoelen

9/12/2020

Range Rover Evoque Automaat Spoelen

De Range Rover Evoque is een compacte luxueuze SUV van de Britse autofabrikant Jaguar Land Rover, wat onderdeel is van Tata Motors uit India. Deze Land Rover kwam naar Flushed voor het spoelen van de automaat. Deze prachtige SUV had 77.845 kilometers op de teller staan tijdens de spoeling. Dit kilometertal past perfect binnen het spoelingsinterval waar experts het over eens zijn. Experts zeggen namelijk, dat wanneer de automaat van een auto tussen de 60.000 á 80.000 kilometers wordt gespoeld, de automaat vrijwel oneindig mee kan. Deze spoeling had een preventief doeleinde.

Range Rover Evoque

De Range Rover Evoque is een bekende SUV die geproduceerd wordt sinds 2011. Momenteel bevindt de productie zich in de tweede generatie genaamd: L551. De Range Rover Evoque kwam oorspronkelijk in een drie- en vijfdeurs model, maar het driedeurs model werd nauwelijks verkocht. In 2018 werd de tweede generatie geïntroduceerd die enkel in een vijfdeurs model te verkrijgen is.

Gespoelde model

Het model dat is gespoeld bij Flushed was een Range Rover Evoque uit 2017. Dit model behoord tot de eerste generatie en heeft vijf deuren. De motor onder de kap van deze Evoque behoord tot de familie van Ingenium motoren geproduceerd door Jaguar Land Rover zelf. Deze Ingenium motor was een inline-4 model (4 cilinders naast elkaar) met 2.0 liter cilinderinhoud. De motor levert een vermogen van 179 pk. De automaat onder deze Range Rover Evoque was een 9-traps automaat van Zf: de 9HP48.

Range Rover Evoque Automaat Spoelen
Range Rover Evoque bij Flushed in Woerden

De olie binnen de automaat gaat geen autoleven mee. Automatische transmissies moeten namelijk onder zware omstandigheden functioneren. Er zijn kort gezegd drie gevaren voor de automaat: warmte, slijtage en vervuiling. Warmte leidt ertoe dat de olie verband, slijtage heeft als gevolg dat er deeltjes ijzer vrijkomen en gaan zwerven in de automaat en vervuiling van de olie zorgt voor een slechte werking van de olie. Deze gevaren gebeuren standaard en daarom is het logisch om regelmatig uw automaat te spoelen. Gebeurd dit niet, dan ontstaan er klachten die uiteindelijk leiden tot een revisie als enige oplossing.

Waarom automaat spoelen

Het spoelen van de automaat is de beste manier om de automaatolie te vervangen, aangezien de olie in de gehele automaatbak wordt verwijderd. Bij het handmatig vervangen van olie wordt enkel de olie in de carterpan verwijderd, dit is enkel 2 tot 3 liter. Daarnaast is de spoeling de effectiefste methode om uw automaatbak te reinigen, al het vuil en losgekomen ijzer wordt verwijderd.

Een spoeling van de automaat helpt vaak ook om klachten te verhelpen. Helaas kunnen er altijd klachten ontstaan. Hieronder staat een lijstje met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Wanneer u merkt dat een van deze klachten zich voordoet binnen uw auto, dan is het verstandig om uw auto te laten spoelen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Slecht schakelen
  • Schommelend toerental
  • Weigeren automaatbak
  • Gevoelsmatig vermogensverlies
  • Onrustig schakelen van versnelling 1 naar 2

Bekijk deze video van de Range Rover Evoque tijdens de spoeling

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.

De kosten voor deze traditionele spoeling zijn inclusief olie, toevoegingen en de btw € 325,-

Belangrijk om te weten, bij dit type automaat is er een kwetsbaar onderdeel tussen de automaat en tussenbak in garagetaal de ‘bus’. Als deze niet vervangen is bestaat het risico dat het rubber bij deze bus losschiet na een spoeling vanwege de toename in oliestroming in de automaat. Dit is niet uit te sluiten voor een spoeling en wij adviseren niet te spoelen als deze bus niet is vervangen.

Flushed is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het spoelen van automaten. Bij ons kunt u uw automaat laten spoelen door professionals. Wij hebben een eigen geoptimaliseerde methode, verbeterd met onze kennis er ervaring. Daarnaast hebben wij een team van gespecialiseerd personeel en een eigen oliemerk dat ons al jaren het beste resultaat garandeert! Tijdens de spoeling kunt u meekijken met ons personeel of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding!

Range Rover Evoque Automaat Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines