Range Rover Automaat Spoelen

7/02/2023

Range Rover Automaat Spoelen 

In deze blog van vandaag behandelen we het automaat spoelen van deze Range Rover. Daarnaast kwam deze Range Rover ook langs voor een motorspoeling. Hier zijn wij bij Flushed vorig jaar mee gestart. De automaat- en motorspoelingen van Flushed en Motorflush dienen als een uitstekende manier van onderhoud voor uw auto. In dit bericht vindt u verdere informatie over de automaat spoeling van deze Range Rover. Daarnaast kunt u ook een doorverwijzing vinden naar onze motorspoel tak, genaamd Motorflush. 

Vandaag een bericht over het motor spoelen van deze Land Rover Range Rover bij Motorflush. Het model ontwikkeld door het Britse autoconcern Range Rover kam langs Motorflush voor een motorspoeling. Door regelmatig uw motor te laten onderhouden worden de prestaties en levensduur van uw motor bevorderd. In dit bericht vindt u meer informatie over de Range Rover en informatie over motorspoelen vindt u hier. 

Gespoelde Model 

De Range Rover is een 4×4 geproduceerd door Land Rover. Over de jaren heen zijn er 5-generaties ontwikkeld. Het model dat langs Flushed kwam is onderdeel van de tweede generatie met upgrades aan de motor. De door Flushed gespoelde Range Rover was voorzien van de benzinemotor variant. Dit is een 8-cilinder motor goed voor 185 pk (136 kW). 

De automaat die terug te vinden is onder deze Range Rover is een ZF 4HP24, dit is een 4-traps automaat van ZF. Geïntroduceerd in 1987. 

Range Rover Motor Spoelen door Flushed/Motorflush
Gevaren automaat   

Een van de grootste vijanden van een automatisch geschakelde auto is warmte. Tijdens het rijden komt er hitte vrij, deze hitte zorgt ervoor dat automatische transmissie olie verbrand. Hierdoor veranderd de viscositeit van de olie in de transmissie en functioneert de olie minder goed. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie regelmatig te verversen, gebeurt dit niet, dan zal uw automaat slechter gaan functioneren en kunnen er ernstige klachten sneller ontstaan. Hieronder vindt u een lijst met veel voorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten, dan adviseren wij u om zo spoedig mogelijk een afspraak in te plannen voor een spoeling.   

Veel voorkomende klachten automaat 

Bonken tijdens op- en terugschakelen     

Slippen tijdens schakelmomenten     

Verhoogd toerental tijdens schakelmomenten     

Weigering van de kickdown     

Noodloop van de automaat     

Overslaan van een versnelling     

Pendelend toerental   

Range Rover Motor en Automaat Spoelen bij Flushed Woerden

Waarom zou u moeten kiezen voor een automaat spoeling? 

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met een handmatige olie verversing. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, hierdoor slijt de automaat niet. 

Wanneer automaat spoelen?   

Wij adviseren u om de automaat van uw auto om de 60.000 à 80.000 kilometer te laten spoelen. De beste oliefabrikanten die automaatolie leveren aan alle bekende automerken geven aan dat de maximale vervangingstermijn 90.000 kilometer. Dit is echter een uiterste. De verwijderde vuil en ijzerdeeltjes laten uw automaat ook nog eens extra goed presteren. Wanneer er niet regelmatig wordt gespoeld loopt u het risico dat er ernstige klachten ontstaan, waardoor revisie de enige oplossing is.   

Verwijdering van de vervuilde olie tijdens een spoeling bij Flushed

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een proefrit adviseren wat voor u van toepassing is. Wij spoelen alle merken auto’s.   

   

   

Deze spoeling kost inclusief Olie, inclusief filter vervanging € 375,- incl. Btw   

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.   

Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder! 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines