Range Rover Automaat Spoelen

4/01/2024

Range Rover Vogue Automaat Spoelen 

Vandaag een bericht over het spoelen van de automaat van de Range Rover Vogue door Flushed. De Range Rover kwam langs bij ons filiaal in Woerden. Bij binnenkomst had de Range Rover 140.654 kilometers op de teller staan. Bij kilometerstanden als deze is een spoeling zeker aan te raden. Op hogere kilometerstanden loopt u het risico op problemen binnen de automaat. Een spoeling bij Flushed dient als een uitstekende manier van onderhoud aan uw automaat. Bij Flushed raden wij u aan om iedere 60.000 à 80.000 kilometer uw automaat te laten spoelen, zo blijft uw automaat in een optimale conditie. Lees verder voor alle benodigde informatie over het spoelen waar wij bij Flushed gespecialiseerd in zijn! Daarnaast vindt u leuke informatie over deze Range Rover Vogue.  

 

Gespoelde Model 

De Range Rover die bij Flushed langskwam voor een spoeling van de automaat is een Range Rover Vogue uit 2018. De Range Rover heeft onder de motorkap een 2.0 L 4-cilinder hybride benzinemotor liggen. Deze brengt het vermogen van de Range Rover op een 221 kW (300 PK). De topsnelheid bedraadt 220 km/h en 0-100 doet de Vogue in een krappe 7 seconden. 

De automaat onder dit model is een 8-traps automaat. Filtervervanging is niet mogelijk bij dit model.

 

Gevaren automaat   

Wanneer u rijdt ontstaat er hitte in de motor, deze hitte zorgt ervoor dat uw automaat ook warm wordt. Het warm worden van uw automaat resulteert ook in de verbranding van de automatische transmissie olie. Deze verbranding zorgt ervoor dat de viscositeit van de olie veranderd en de olie mindert functioneert. De olie speelt bij een natgeschakelde automaat een grote rol tijdens het schakelen van uw auto. Daarom is het van belang om de olie binnen de automaat met regelmaat te laten spoelen. Wanneer dit niet gebeurt zal uw automaat slechter functioneren en kunnen er ernstige klachten voortdoen. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u enige klachten herkent adviseren wij u om uw olie zo spoedig mogelijk te laten verversen.   

Veel voorkomende klachten automaat   

Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen   

Slippen tijdens de schakelmomenten    

Verhoogd toerental tijdens het schakelmoment    

Weigeren van de kickdown    

Noodloop van de automaat    

Overslaan van een versnelling    

Pendelend toerental    

Waarom Automaat Spoelen?   

Bij een spoeling wordt op een veel effectievere manier uw olie ververst. In vergelijking met een handmatige ingreep wordt met een spoeling ruim 3 keer zoveel olie vervangen. Bijkomend voordeel is ook dat uw automaat gereinigd wordt tijdens het spoelen, hierdoor wordt al het residu als vuil en slib binnen de automaat verwijderd. Daarnaast verwijderd een spoeling ook de ijzeren deeltjes die vrijgekomen zijn in uw automaat, hierdoor slijt de automaat niet.   

Wanneer Automaat Spoelen?   

Bij Flushed adviseren wij u om de automaat iedere 60.000 tot 80.000 kilometers te laten spoelen. De meest kenmerkende oliefabrikanten die leveren aan automerken adviseren een maximaal vervangingstermijn van 90.000 kilometer. Echter is dit een uiterste. Wanneer er een regelmatige spoelbeurt wordt uitgevoerd zal dit ervoor zorgen dat ernstige klachten worden voorkomen, bij gebrek hieraan kunnen deze klachten namelijk resulteren complicaties waarbij revisie van de automaat de enige optie is.   

 

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s.       

Deze spoeling kost inclusief Olie, Exclusief filtervervanging € 350,- in de BTW.  

Als u een afspraak heeft gemaakt rijdt u met uw auto naar onze garage. Daar wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel en wordt uw auto gespoeld. Tijdens de spoeling kunt u meekijken met de specialist die uw auto spoelt of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding. Nadat de spoeling is voltooid rijdt u weg met een goed functionerende automaat voorzien van verse olie.
Heeft u een vraag te stellen of wilt u een afspraak maken? Dat kan gemakkelijk hieronder!  

  

 

 

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines