Porsche Panamera Automaatbak Spoelen

14/03/2022

Porsche Panamera Automaatbak Spoelen

Vandaag bespreek ik het bezoek van deze prachtige Porsche Panamera die kwam voor het spoelen van de automaatbak. Een sportief model die met kracht over de wegen beweegt, wat er wel toe leidt dat de automaat onder hoge druk komt te staan. Deze dient te blijven functioneren onder zware omstandigheden en dat kan 8-traps dubbele koppelingsautomaat in dit geval wel, maar toch blijft de kans op klachten hoger.

Bij krachtige modellen adviseren wij om de automaat elke 60.000 kilometer te spoelen. Op deze manier blijft de olie vers, schakelt de automaat beter en rijdt de hele bak soepeler. Als twijfelt om uw automaat te laten spoelen kunt u ons altijd bereiken via de telefoon of een mailtje.

Porsche Panamera Automaatbak Spoelen Porsche Panamera Achterkant

Gespoelde model

Het model dat naar Flushed is gekomen was een Porsche Panamera Turbo uit 2017. De Panamera werd geïntroduceerd tijdens de 13e Auto Shanghai in 2009, waarna de modeljaren startten in 2010. De eerste modellen waren de Panamera S, 4S en Turbo, waarna ook de reguliere Panamera en Panamera 4 werden geproduceerd. Deze behoren tot de eerste generatie (970) die liep van 2010 tot 2016. In dit geval behoord deze Panamera Turbo tot de tweede generatie, met typenummer 971.
De Panamera Turbo uit 2017 heeft een 4.0L twin-turbo V8 motor en loopt op benzine (550pk). Hieronder is een foto te zien van het motorblok. De 100 haalt dit model in een indrukwekkende tijd: 3.7 seconden! De automaat onder dit model was een 8-traps Dual Clutch Transmission (DCT), ook wel DSG (Duits). Dit zijn automaten met een dubbele koppeling. De even en oneven versnellingen zijn verdeeld onder de twee koppelingen. Wanneer de bestuurder van 2 naar 3 zou willen schakelen kan dit in een keer aangezien beide koppelingen zijn geactiveerd en overgang direct mogelijk is.

Porsche Panamera Open kap Porsche Panamera Motorblok

 

Gevaren automaat

Warmte is de grootste vijand van de automaat. Tijdens het rijden komt er hitte vrij, wat resulteert in het warm worden van de automaat en in het verbranden van de automatische transmissie olie. De viscositeit van de olie veranderd vervolgens waardoor de olie haar functies verliest. Bij elke natgeschakelde automaat speelt de olie een grote rol tijdens het schakelen. Het is dus van belang om de olie binnen de automaat regelmatig te verversen, gebeurd dit niet, dan gaat uw automaat slechter functioneren en kunnen ernstige klachten sneller ontstaan. Hieronder staat een lijst met veelvoorkomende klachten binnen de automaat. Als u te maken heeft met een van deze klachten adviseren wij u om uw olie zo snel mogelijk te verversen.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Bonken tijdens op schakelen en terugschakelen
  • Slippen tijdens de schakelmomenten
  • Verhoogd toerental tijdens de schakelmoment
  • Weigeren van de kickdown
  • Noodloop van de automaat
  • Overslaan van een versnelling
  • Pendelend toerental
Waarom Automaat Spoelen?

Het grootste voordeel van spoelen is dat het veruit de effectiefste manier is om olie te verversen. Spoelen ververst namelijk ruim 3 keer zoveel olie in vergelijking met handmatig olie te vervangen. Daarnaast wordt uw automaatbak gereinigd tijdens de spoeling, waardoor al het vuil en slib binnen de automaat wordt verwijderd. Ook alle vrijgekomen ijzeren deeltjes worden weggehaald, waardoor de automaat niet slijt.

Overweegt u om de automaat van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen via een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste oplossing is. Wij spoelen alle merken auto’s

Deze spoeling kost inclusief olie, toevoegingen en de BTW € 425,- Let op! prijs excl. filter

Flushed is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het spoelen van automaten. Bij ons kunt u uw automaat laten spoelen door professionals. Wij hebben een eigen geoptimaliseerde methode, verbeterd met onze kennis er ervaring. Daarnaast hebben wij een team van gespecialiseerd personeel en een eigen oliemerk dat ons al jaren het beste resultaat garandeert! Tijdens de spoeling kunt u meekijken met ons personeel of verblijven in onze comfortabele wachtruimte met WIFI-verbinding!
Porsche Panamera Automaatbak Spoelen

Offerte aanvragen

Toch liever telefonisch iemand spreken? Wij helpen u graag!

Bel naar: 0348-754430 of vul onderstaand formulier in om een offerte aan te vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Levensduur auto verlengen

Gespecialiseerd bedrijf

Klaar in 30 tot 90 minuten

De beste spoelmachines